Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ουδέποτε αποκόμισα παράνομο όφελος» λέει πρώην πρόεδρος του Οργανισμού

«Μου έκαναν δώρο ρολόι για άλλη υπόθεση»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ουδέποτε αποκόμισα παράνομο όφελος» λέει πρώην πρόεδρος του Οργανισμού

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς, που βρέθηκε σε αυτή τη θέση από τον Μάρτιο του 2021 ως τον Ιούλιο του 2022, υποστήριξε πως «ουδέποτε αποκόμισα παράνομο όφελος» από τον Οργανισμό.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή το περασμένο Ιούλιο περιλαμβάνει πλήθος συνομιλιών του Δ.Μελά, οι οποίες αφήνουν βαριές σκιές για την περίοδο 2021-2022 κατά την οποία είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του Οργανισμού.

Κληθείς να απαντήσει για το περιεχόμενο των διαλόγων που τον εμφανίζουν να μιλά για καταβολή χρηματικών ποσών ή για δώρα έσπευσε να υποστηρίξει ότι «σημασία έχει το τι έγινε στην πράξη». Στην συνέχεια ωστόσο παραδέχθηκε ότι έλαβε ρολόι ως δώρο για άσχετη – όπως είπε – υπόθεση και όχι για ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το απόσπασμα της κατάθεσης του έχει ως εξής:

Δημήτρης Μελάς: ο διάλογος για πολλούς λόγους έχει ένα περιεχόμενο. Το σημαντικό είναι τι έχει γίνει πράξη. Ο διάλογος γίνεται για διάφορους λόγους. Πολλές φορές για να διαχειριστείς καταστάσεις ή γιατί μιλάς με φίλους. Η ουσία όμως είναι στην πράξη. Ουδέποτε προχώρησα σε παράνομη πληρωμή απαίτησα ή εκβίασα για να πάρω ένα ποσό

Μιλένα Αποστολάκη: σας τα έδιναν χωρίς να τα θέλετε ; Όταν σας προσφέρει κάποιος λεφτά και λέτε ότι από εκείνον δεν θα πάρετε χρήματα και τελικά πήρατε ρολόι τι να συμπεράνουμε;

Δ. Μελάς: ένας άνθρωπος είχε καταθέσει αίτηση, έγινε έλεγχος , δεσμεύτηκε το ΑΦΜ του αλλά μετά από επανέλεγχο αποδεσμεύτηκε και έπρεπε να μπει στις πληρωμές. Πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να μπει στις πληρωμές του Οκτωβρίου αντί να περιμένει τις επόμενες.

Μ. Αποστολάκη: ενδιαφέρουσα η άποψη σας.

Δ Μέλας: δεν πήρα ποτέ τίποτα

Μ. Αποστολάκη: μόνο ρολόι. Το ρολόι το πήρατε;

Δ. Μέλας: το πήρα . Ήταν για άλλο θέμα μια εξυπηρέτηση για ζήτημα real estate και επειδή θα έπαιρνε προμήθεια ήθελε να μου κάνει ένα δώρο. Ήταν ένα εμπορικό ρολόι swatch από την Ιταλία

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μέλας κατηγορείται ήδη, μεταξύ άλλων για υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, ο ίδιος όμως είπε ότι η κατηγορία περί υπεξαγωγής είναι «παντελώς έωλη», καθώς ουδέποτε υπέκρυψε έγγραφο.

Πέραν αυτών ο μάρτυρας υποστήριξε ότι επί προεδρίας του συνομίλησε και συναντήθηκε με πολλούς βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς του μετέφεραν δίκαια αιτήματα – όπως είπε – αγροτών και κτηνοτρόφων των εκλογικών τους περιφερειών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό την προσεχή Τρίτη 7.10 θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν με την εξέταση αντιπροέδρων και διευθυντών του οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.