«Κλαίει η μάνα μου στο μνήμα» είναι η εικόνα του τουρισμού εφέτος...

Στο Ειδικό Δικαστήριο Χ.Τριαντόπουλος και Κ.Αγοραστός: Η εισαγγελική εισήγηση για το έγκλημα των Τεμπών

Η παραπομπή τους αφορά την υπόθεση της αλλοίωσης του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Στο Ειδικό Δικαστήριο Χ.Τριαντόπουλος και Κ.Αγοραστός: Η εισαγγελική εισήγηση για το έγκλημα των Τεμπών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτριος Μητρουλιάς, σχετικά με την υπόθεση της αλλοίωσης του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην εισήγησή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Μητρουλιάς ζητά την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Την ίδια κατηγορία εισηγείται και για τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, καθώς και για τρία ακόμα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τον χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εφόσον η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει το προσεχές φθινόπωρο, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο πρώτο Ειδικό Δικαστήριο που αφορά το έγκλημα των Τεμπών, με κατηγορούμενους πρώην πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή δύο μη πολιτικών προσώπων από τα συνολικά επτά άτομα που είχαν συμπεριληφθεί στη διαδικασία με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τα οποία είχαν παραπεμφθεί ως συμμέτοχοι στην υπόθεση του κ. Τριαντόπουλου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έχει επίσης παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η ανάκριση για τον πρώην υπουργό βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα εξετάζεται ο ρόλος επτά γενικών γραμματέων του υπουργείου Μεταφορών που υπηρέτησαν από το 2016 έως και το 2023, χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.