Οι δολοφονίες συνεχίζονται αλλά οι συλλήψεις... δεν έρχονται

Πριν από λίγες ημέρες δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, πρόκειται για μια ακόμη δολοφονία μεταξύ ανθρώπων της νύχτας τα τελευταία χρόνια. 

Κάπως έτσι θυμηθήκαμε ότι πριν περίπου ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση διαφήμιζε ότι υπάρχει μια λίστα για την «Greek Mafia».

Τότε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ήταν τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη) είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη λεπτομερή έκθεση της οργάνωσης και της σύνθεσης του εγκλήματος στη χώρα, όπου καταγράφονταν τόσο η δομή όσο και τα πιθανά πρόσωπα που συγκροτούν την περιβόητη ελληνική μαφία. 

Σε εκείνη την έκθεση καταγράφονταν 500 συνδεδεμένα με το έγκλημα πρόσωπα. Και συγκεκριμένα κατάδικοι, υπόδικοι και κατηγορηθέντες κατά καιρούς με αποδείξεις εμπλοκής ή συμμετοχής σε παράνομες δραστηριότητες. Εκείνος ο φάκελος είχε προωθηθεί στις δικαστικές αρχές προκειμένου να οργανωθούν παράλληλες έρευνες για τις δραστηριότητες, τα εισοδήματα και τον αποκτηθέντα πλούτο των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να αποκαλυφθούν πλήρως και να χάσουν τα όποια προνομιακά πεδία της παράνομης δράσης τους. Οι δικαστικές αρχές καλούνταν να διασταυρώσουν με τις φορολογικές αρχές εισοδήματα, να ελέγξουν λαθρεμπορικές πράξεις και άλλα πεδία που οδηγούν στον πλουτισμό και στη νομιμοποίηση των μαφιόζων.

Να ελέγξουν δηλαδή τη βάση της πρώτης συσσώρευσης που αρχικώς τους προικοδοτεί και σε επόμενη φάση τους «ξεπλένει» και τους αποδίδει ως άλλες «λευκές περιστερές» στην κοινωνία.

Ενάμιση χρόνος ένα περάσει από τότε και οι δολοφονίες συνεχίζονται κανονικά, ενώ συλλήψεις δεν έχουν υπάρξει. Όλο αυτό μας έκανε να αναρωτηθούμε για τις τύχες της συγκεκριμένης έκθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ… έχει παραμείνει ανέγγιχτη.