ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το υπ.Παιδείας με έγγραφό του ζητά την άμεση αντικατάσταση των στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση

Φέρει την υπογραφή του Γ.Γ Γιάννη Κατσαρού

Το υπ.Παιδείας με έγγραφό του ζητά την άμεση αντικατάσταση των στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση

Το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Γ.Γ Γιάννη Κατσαρού καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, να προβούν άμεσα στην αντικατάσταση των Διευθυντών – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων, οι οποίοι αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή και μελών ΕΕΠ-ΕΕΒΠ.

Μετά τις απειλές και τα δικαστήρια που δεν μπόρεσαν να κλονίσουν τις αντιστάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, μετά τις μαζικές συνελεύσεις και την αποφασιστικότητα των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ, μετά την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από Πρωτοβάθμια (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ), Δευτεροβάθμια (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και Τριτοβάθμια Σωματεία (ΑΔΕΔΥ) το υπουργείο μεταφέρει την πίεση και τις απειλές για καθαίρεση στους διευθυντές σχολείων που τους χρησιμοποιεί ουσιαστικά ως πολιορκητικό κριό.

Το έγγραφο:

«ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης που δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση

ΣΧΕΤ.: 1. Η υπ’ αριθ. 118991/ΓΔ5/23-10-2023 (ΑΔΑ: ΨΓΨΙ46ΝΚΠΔ-Μ8Λ) εγκύκλιος

2. Η υπ’ αριθ. 5302/ΓΔ5/17-1-2024 (ΑΔΑ: 6Υ2Ζ46ΝΚΠΔ-Ζ8Ε) εγκύκλιος

3. Η υπ’ αριθ. 16870/ΓΔ5/16(ανακ. 19)-2-2024 (ΑΔΑ: 67ΞΩ46ΝΚΠΔ-Η7Η) εγκύκλιος

4. Η υπ’ αριθ. 28857/Ε3/20-3-2024 (ΑΔΑ: 96ΑΔ46ΝΚΠΔ-ΚΑΠ) εγκύκλιος

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα: Στις διατάξεις του άρθρου 56, παρ. 8 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) ορίζεται ότι: «8. Αν στέλεχος εκπαίδευσης αρνείται να υποβληθεί στη διαδικασία αξιολόγησης, είτε ως αξιολογητής είτε ως αξιολογούμενος, σε οποιοδήποτε στάδιο αυτής, ή την παρακωλύει με την εν γένει στάση του, πλέον των αναφερομένων στις παρ. 4 έως και 7, αντικαθίσταται, σύμφωνα με την περ. α’ της παρ. 6 του αρ. 60 (1) …».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να τύχουν εφαρμογής οι ανωτέρω διατάξεις για την αντικατάσταση των Διευθυντών/ντριων – Προϊσταμένων σχολικών μονάδων, οι οποίοι/ες αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή/και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ή, εν γένει, με τη στάση τους παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης του ως άνω νόμου.

Στην περίπτωση αυτή: α) εκδίδεται πράξη από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και β) η θέση πληρώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 11 και 12 του άρ. 41 του ν. 4823/2021.

(1). Η παρ. 6 του άρθ. 60 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) ορίζει ότι «6: α) λήγει η θητεία και διενεργείται διαδικασία αντικατάστασης του στελέχους εκπαίδευσης, αν η αξιολόγηση λαμβάνει χώρα κατά την πρώτη αξιολογική περίοδο της θητείας, και β)…. Η λήξη της θητείας, σύμφωνα με την περ. α, διαπιστώνεται με απόφαση του αρμόδιου για την τοποθέτηση οργάνου, σύμφωνα με το άρθρο 41 και η θέση που κενώνεται πληρούται, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο.».

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.