ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το υπ.Τουρισμού σφράγισε τους ορόφους γνωστού ξενοδοχείου που κάλυπταν την Ακρόπολη

Η σφράγιση έγινε σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε το 2019

Το υπ.Τουρισμού σφράγισε τους ορόφους γνωστού ξενοδοχείου που κάλυπταν την Ακρόπολη

Το υπουργείο Τουρισμού σφράγισε τους δύο τελευταίους ορόφους και το rooftop bar του γνωστού ξενοδοχείου «COCO-MAT» συμφερόντων της εταιρείας των Πολ και Μιχάλη Εφορμίδη, που κάλυπταν την Ακρόπολη, παραβιάζοντας την πολεοδομική νομοθεσία.

Η σφράγιση έγινε την Παρασκευή κι έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε το 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας επανήλθε για δεύτερη φορά στην υπόθεση, ζητώντας από το υπουργείο προχωρήσει σε ολική ή μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ξενοδοχείου (ως προς το αυθαίρετο τμήμα) και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (η οποία είναι αρμόδια για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων) να προχωρήσει στην κατεδάφιση μέχρι τον Μάιο του 2024.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών πάγωσε τη σφράγιση… αν και ήταν αναρμόδιο

Τον Αύγουστο του 2023, το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε απόφαση για τη σφράγιση όλου του ξενοδοχείου «COCO-MAT Athens BC», την οποία με νεότερη απόφαση μετέθεσε για ένα μήνα αργότερα.

Η Μπλε Κέδρος προσέφυγε κατά των δύο αποφάσεων σφράγισης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, καταθέτοντας αίτηση αναστολής αλλά και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής (και τα δύο έχουν ως σκοπό να «παγώσουν» τη σφράγιση του ξενοδοχείου) με το 5ο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις αρχές του φθινοπώρου να κάνει δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής της εταιρείας.

Τελικά, τον Νοέμβριο εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο, λόγω αναρμοδιότητας. Το γεγονός ότι το δικαστήριο ήταν αναρμόδιο δεν το εμπόδισε να «παγώσει» την απόφαση σφράγισης, την οποία δεν ανακάλεσε όταν έκρινε ότι τελικά δεν είχε αρμοδιότητα για την υπόθεση.

Τον Ιανουάριο (με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αποχής των δικηγόρων) το υπουργείο Τουρισμού επανήλθε, αυτή τη φορά στο Διοικητικό Εφετείο, ζητώντας να ανακληθεί το «πάγωμα» της σφράγισης.

Λίγες ημέρες αργότερα, το Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου εν μέρει, δηλαδή μόνον ως προς τους παράνομους ορόφους του ξενοδοχείου (συντασσόμενο με την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε το ξενοδοχείο και στα μέσα Μαρτίου πήγε για να σφραγίσει το αυθαίρετο τμήμα, το οποίο όμως δεν είχε εκκενωθεί από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.