Ανακοίνωση στα μέσα Αυγούστου για εκλογές τον Σεπτέμβριο βλέπουν στην Τουρκία

Πολιτική αναταραχή  για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας ότι μετά την διπλωματική ήττα που υπέστη στη Μαδρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός οδεύει ολοταχώς σε εκλογές το Φθινόπωρο με την ανακοίνωση να την έχει προγραμματίσει για τα μέσα Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει δημοσίευμα της YTeni Akit:

«Συνεχίζοντας να λαμβάνει μέτρα για την κλιμάκωση των εντάσεων με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αυτή τη φορά παλεύει με την πολιτική αναταραχή.

Ο Μιτσοτάκης, που τράβηξε τα βέλη της κριτικής με τα προκλητικά βήματα που έκανε κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο, χάνει σταδιακά τη στήριξή του μετά την ήττα του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στην Ελλάδα.

 Το «Τριπλό Μνημόνιο» που υπεγράφη με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, διασφαλίζοντας ότι η Τουρκία θα πάρει αυτό που θέλει στο τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενίσχυσε την ισχυρή θέση της Τουρκίας»

Και συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα:

«Βροχή αντιδράσεων μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Μετά τα θετικά μηνύματα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία, ο ελληνικός Τύπος άρχισε να επικεντρώνεται στην αποτυχημένη εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέστρεψε από τη Μαδρίτη μετά από μια μεγάλη ήττα.

Ο Τσίπρας επέκρινε τον Μητσοτάκη με σκληρά λόγια: “Υποπέσαμε σε  μια πικρή διπλωματική ήττα. Αν ήμουν πρωθυπουργός στη Μαδρίτη και είχε συμβεί αυτό και ταυτόχρονα, αν ο ορισμός του «TurkAegean» είχε καταγραφεί από την Τουρκία ως διαφημιστικό σήμα., θα επέστρεφα με τα πόδια από τη Μαδρίτη». Είπε.

Με αυτό το ξέσπασμα Τσίπρα, ο ελληνικός Τύπος έλεγε επίσης ότι η Τουρκία έλαβε πλήρη υποστήριξη στη Σύνοδο και ασκήθηκαν επικρίσεις ότι η Ελλάδα ηττήθηκε στη διπλωματία. Ενώ συνεχίζονταν οι απόηχοι της Συνόδου Κορυφής, αυτή τη φορά οι φήμες για πρόωρες εκλογές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθαν στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με ανάλυση που συνέταξε το πρακτορείο ειδήσεων AFP, πολιτικοί αναλυτές ανακοίνωσαν ότι ο Μητσοτάκης αναμένεται να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, κάνοντας μια ανακοίνωση στα μέσα Αυγούστου.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!