ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τράβηξαν το αυτί» στον Μ.Παπαδημητρίου και έκανε κυβίστηση για τους ιδιώτες: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

Ο βουλευτής της ΝΔ λέει τώρα... ότι ακούσαμε λάθος

«Τράβηξαν το αυτί» στον Μ.Παπαδημητρίου και έκανε κυβίστηση για τους ιδιώτες: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπάθησε σήμερα να μας πει ότι… δεν ακούσαμε καλά! 

Ο Μ.Παπαδημητρίου είχε υποστηρίξει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες πίεσαν για να εφαρμόσει η ΔΕΗ τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη, παρόλα αυτά σήμερα τα «γύρισε».

«Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο» ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος του υπενθύμισε τη δήλωσή του στο Kontra. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψεύδεται.

Προφανώς, ο κυβερνητικός βουλευτής θέλησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά πάσα πιθανότητα, του τράβηξαν το αυτί από το Μαξίμου.

Ωστόσο, αδιάψευστος μάρτυρας της αρχικής του δήλωσης είναι ο τηλεοπτικός φακός. «Λέω στους τηλεθεατές μας ότι δεν υπήρξε καμία υπόδειξη. Αυτά είναι ευγενικά. Ήταν πιέσεις των ανταγωνιστών» δήλωσε με ύφος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο βίντεο που υπάρχει. Όταν δε ερωτάται αν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ιδιώτες πάροχοι, κυβερνούν τη χώρα απαντά με νόημα: «Ε, μια επιρροή την έχουν».

Σε επανειλημμένες μάλιστα ερωτήσεις από την Αναστασία Γιάμαλη και το πάνελ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου επαναλαμβάνει ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και αυτή στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού. «Όταν λέει κάτι η ΡΑΕ, μια εταιρεία δεν μπορεί να κάνει κάτι. Τουλάχιστον σ’ αυτό είναι Ρυθμιστική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές του Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι οι ανακοινώσεις της ΡΑΕ, η οποία διευκρίνισε ότι «η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν “επιβλήθηκε” από τη ΡΑΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.