ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαράλαμπος Κοροξενός: Ο άνθρωπος της Υγείας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κ.Μακεδονία με την «ΣΥΝ-εργασία» του Β.Ρόκου

Μιλά στο pronews.gr - «Mε τον Βασίλη Ρόκο υπάρχει ακόμη ελπίδα. Το νυν σύστημα διακυβέρνησης της Περιφέρειας έχει χρεοκοπήσει»

Χαράλαμπος Κοροξενός: Ο άνθρωπος της Υγείας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Κ.Μακεδονία με την «ΣΥΝ-εργασία» του Β.Ρόκου

Μια από τις πιο σημαντικές και υψηλής αποδοχής υποψηφιότητα στην συνείδηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, είναι του Χαράλαμπου Κοροξενού, ενός ανθρώπου που γνωρίζει βαθιά τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και ο οποίος διεκδικεί την θέση του περιφερειακού σύμβουλου στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο «ΣΥΝ-εργασία» του Βασίλη Ρόκου.

Ο Χ.Κοροξενός συνέδεσε το όνομά του με την Θεσσαλονίκη και το τομέα της Υγείας στον οποίο προσέφερε όλη την επαγγελματική του ζωή: Επί τριάντα επτά έτη εργαζόταν στη πρώτη γραμμή στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μιλά στο pronews.gr για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και την υποψηφιότητά του.

Η έντονη δράση, από τα πρώτα ακόμα χρόνια της επαγγελματικής του προσπάθειας για την βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νοσοκομείο, τον ανέδειξε Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί δεκαπέντε συνεχόμενα έτη.

Με την ιδιότητα αυτή, ήταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους του, δίνοντας σκληρές μάχες για την διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματός τους σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον απλό πολίτη, για ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας αντάξιο των απαιτήσεων των πολιτών της χώρας μας, έτσι ώστε να μπορεί ο ασθενής να περνά το κατώφλι των Νοσοκομείων χωρίς να αισθάνεται ανασφάλεια και φόβο.

Και χωρίς να ψάχνει στην τσέπη του για να σωθεί η ζωή του.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Δρογούδη κι έχουν έχει δύο παιδιά.

– Τι σας οδήγησε να διεκδικήσετε μια θέση στο Δ.Σ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας;

«Η αγάπη του αγνού Έλληνα που ταυτίστηκε και συμπορεύτηκε στους αγώνες μου, μου έδωσε την ώθηση ν’ αναζητήσω και νέες μορφές πάλης μέσα στα κέντρα των αποφάσεων για μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

Για την Μακεδονία μας, που την χάρισαν με μία υπογραφή σε ένα  βράδυ, για την ανάπτυξη  της οικονομίας και το αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών.

Με όπλο μου μια νέα αντίληψη της πολιτικής φιλοσοφίας και νοοτροπίας, με δυναμισμό και εργατικότητα, μπορώ να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια του Βασίλη Ρόκου, με την είσοδό μου στο ΔΣ της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπαίνω στον πολιτικό στίβο ως γνώστης των θεμάτων Υγείας και όχι μόνο, για να συνδράμω στην ανάγκη επίλυσης μικρών, μεγάλων, ορατών, αοράτων και κραυγαλέων προβλημάτων προς όφελος των πολιτών της Μακεδονίας μας.

– Τι νομίζετε ότι δεν πήγε καλά με την απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας;

«Το πολιτικό σύστημα της Περιφέρειας όπως το ξέρουμε έχει κάνει τον κύκλο του. Ή το αφήνουμε να καταρρεύσει  ή κάνουμε πολιτική στροφή και αφήνουμε πίσω τις αρχέγονες λογικές, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις.

Η προηγούμενη Διοίκηση (σ.σ.: Α.Τζιτζικώστας) επί σειρά πολλών ετών άφησε την Μακεδονία στάσιμη.

Είναι απούσα στις νέες προκλήσεις. Συντηρεί μια παλιά νοοτροπία, αυτή της ατσαλάκωτης διοίκησης, αφήνοντας να λιμνάζουν χρόνια προβλήματα  της Περιφέρειας.

Η Μακεδονία έχει ανάγκη σήμερα να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά.

Έχει τεράστιες δυνατότητες αυτός ο τόπος. Γιατί θα πρέπει να μένει σε λήθαργο;»

– Γιατί μπήκατε στο ψηφοδέλτιο ΣΥΝ-εργασία του Βασίλη Ρόκου;

«Πρέπει να σας πω ότι και εγώ όπως και οι περισσότεροι πολίτες έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας προς τους πολιτικούς.

Όταν όμως έκατσα στο ίδιο τραπέζι με τον Βασίλη Ρόκο διαπίστωσα ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Ένας νέος, πετυχημένος επιχειρηματίας και έξυπνος άνθρωπος. Ο μοναδικός που έχει καταθέσει το πλέον σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Μακεδονίας σε όλους τους τομείς.

Μιλάει γι΄αυτήν και δακρύζουν τα μάτια του. Τον πονάει τον τόπο μας.

Πώς μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε αυτή την πρόκληση για συμπόρευση;»

– Είσαστε απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο που για χρόνια διοικεί την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Τι ελπίζετε να πετύχετε σε αυτές τις εκλογές;

«Αν οι πολίτες νομίζουν ότι τους αξίζει να ζούνε σε μια εγκαταλελειμμένη Μακεδονία που μετά βίας ανασαίνει, τότε, ναι, έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την κομματική ταυτότητα των πολιτών.

Κατά βάθος οι πολίτες γνωρίζουν ότι επί σειρά ετών ψηφίζουν ανύπαρκτους και ανίκανους για την διοίκηση της Περιφέρειας.

Όταν αποφασίσουν να πετάξουν από επάνω τους τα πολιτικά χρώματα, τότε αυτοί είναι που θα καταστήσουν τον αντίπαλο εύκολο και όχι δύσκολο.

Ας κάνουν έστω για μια φορά την υπέρβασή τους ψηφίζοντας τον Βασίλη Ρόκο.

Να είναι σίγουροι ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες θα δουν τα θετικά αποτελέσματα της επιλογής τους. Η Περιφέρεια έχει δύναμη. Είναι μια  Κυβέρνηση.

Μπορεί να δώσει ώθηση για τεράστια άλματα μπροστά, σε όλους  τους τομείς, και να αλλάξει προς το καλύτερο την ζωή μας.

– Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους ψηφοφόρους;

«Θα έλεγα ΤΟΛΜΗΣΤΕ. Θα επαναλάβω αφήστε τις κομματικές σας ταυτότητες και ανοίξτε την καρδιά σας στο μέλλον Η εποχή των ΤΖΙΤΖΙΚΙΩΝ έχει φτάσει στο τέλος της.

Τελείωσε πιά το καλοκαιρινό τραγούδι. Ήρθε η ώρα της δουλειάς.

Σας καλώ να ψηφίσετε το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Ρόκου, ΣΥΝ-εργασία.

Πιστεύω ότι  έφτασε η στιγμή να οικοδομηθεί μια ανανεωμένη σχέση μεταξύ Πολιτικής και Πολιτών προς όφελος του τόπου μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ