ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υφυπουργός Εργασίας Π.Τσακλόγλου: «Γιατί δεν πάνε να δουλέψουν ντελιβεράδες οι δικηγόροι;»

«Να αφήσουμε την αγορά να δουλέψει ελεύθερα», είπε στη συνέχεια

Υφυπουργός Εργασίας Π.Τσακλόγλου: «Γιατί δεν πάνε να δουλέψουν ντελιβεράδες οι δικηγόροι;»

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, έδωσε μια προκλητική «λύση» για τους χαμηλούς μισθούς των επιστημόνων, με αφορμή τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του Action24, Γιώργος Κακούσης είπε πως «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου με ειρωνικό ύφος απάντησε «ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».

Αμέσως μετά προσπάθησε να το διορθώσει και άρχισε να λέει για συνθήκες εργασίας κ.ά. και ολοκλήρωσε λέγοντας να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα», υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα η Ελλάδα έχει πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ στην Ελλάδα, ο μέσος ονομαστικός μεικτός μισθός το 2022 αυξήθηκε κατά 1,5% αλλά ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω του πληθωρισμού.

Στέφανος Κασσελάκης: Ας γίνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν οι κυνικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας. «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ”να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας καυστικά ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Τις δηλώσεις Τσακλόγλου σχολίασε και η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως αφού ο υφυπουργός Εργασίας «έλυσε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέλαβε μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους δικηγόρους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.