ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σ.Κασσελάκης: «Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ τους αστυνομικούς συνολικά – Να καταργηθούν οι Ειδικοί Φρουροί»

Ομιλία για όλα από τα Χανιά

Σ.Κασσελάκης: «Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ τους αστυνομικούς συνολικά – Να καταργηθούν οι Ειδικοί Φρουροί»

Στα Χανιά, μιλά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ. Κασσελάκης μιλά στον πεζόδρομο της Μουσούρων στα Χανιά.

«Είναι τεράστια χαρά, τιμή, να είμαι στον τόπο καταγωγής μου, στην πατρίδα μου, στην Κρήτη, στα Χανιά, σας αγαπούμε πάρα πολύ» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν είμαστε εδώ για να χωρίσουμε τη χώρα σε αριστερούς και δεξιούς».

Προανήγγειλε ότι θα κλείσει την ομιλία του μιλώντας για την «ομοφοβία που υπάρχει» στην Κρήτη.

Κασσελάκης: Μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά είδη

Πρέπει να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα και όχι να κάνουμε έργα για να διευκολύνουμε τον πλουτισμό των λίγων από την ενέργεια. Να μπει επιτέλους όριο στους παρόχους ρεύματος. Να μπει μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά είδη, όπως το ψωμί και το γάλα, που «τα έχει ανάγκη ο κόσμος».

Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που κυριολεκτικά πεινάει, είπε και διέκοψε την ομιλία του για να ευχαριστήσει ένα 6χρονο αγοράκι που χειροκροτούσε. Του έχετε δώσει αριστερή αλληλεγγύη είπε χαριτολογώντας.

Εξαγγελία Κασσελάκη: 100 ευρώ τον μήνα ο μισθός του φαντάρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Συζήτησα με φτωχά παιδιά στον στρατό και τα 8 ευρώ που παίρνει τον μήνα ο φαντάρος είναι μέτρο αδικίας. Επεξεργαζόμαστε πρόταση για να έχουν τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα. Τόνισε ότι οι φαντάροι δεν βγάζουν τον μήνα χωρίς να τρώνε από «τα έτοιμα» μειώνοντας τις οικονομίες τους. Οι μισθωτοί, μέχρι και οι αγρότες, δεν μπορούν να επιβιώσουν, αλλά τα σούπερ μάρκετ έχουν τεράστια υπερκέρδη. Τουλάχιστον στα βασικά αγαθά πρέπει να βοηθήσουμε, με μηδενικό ΦΠΑ».

«Είναι δυνατόν η βενζίνη που διυλίζεται στην Ελλάδα να πουλιέται πιο φθηνά στην Κύπρο; Ποιον κοροϊδεύουμε; Να πέσει ο φόρος στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η Ευρώπη» είπε.

Κασσελάκης: Χαμηλή αλλά ευπρόσδεκτη η αύξηση του κατώτατου μισθού

«Σε σχέση με όσους κυβερνούν αυτή τη στιγμή τα θέματα που αφορούν στα οικονομικά τα κατέχω καλύτερα, και γι’ αυτό ζητώ την ψήφο σας» είπε και πρόσθεσε ότι σε εταιρείες με μεγάλα κέρδη θα αυξηθεί ο φόρος, εξηγώντας ότι έτσι θα έρθουν χρήματα στα ταμεία της χώρας. Πρέπει να αλλάξει η φορολογία των επιχειρήσεων, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και «να έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι απλό, σταθερό, ξεκάθαρο και θα διαρκέσει για δέκα χρόνια».

Χαμηλή αλλά ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά είπε ότι παραμένει χαμηλότερη από τον πληθωρισμό και δεν πρόκειται έτσι «η Ελλάδα να πάει μπροστά».

Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, η μοίρα μας δεν είναι δεδομένη, κάθε πρωί που ξυπνάμε διαλέγουμε τι Έλληνες θέλουμε να είμαστε, είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Κασσελάκης: Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ τους αστυνομικούς συνολικά

Δεν είναι «σαν τα Τέμπη, ανθρώπινο λάθος ή η κακιά η ώρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι «ουδέποτε έχω κατηγορήσει τους αστυνομικούς συνολικά, πολλοί είναι λαϊκά παιδιά με χαμηλές αμοιβές, πολλοί υπηρετούν το λειτούργημά τους», αλλά, πρόσθεσε «αυτό που έγινε μπροστά από ΑΤ δείχνει ότι θεσμικά η αστυνομία χρειάζεται επανίδρυση, τεράστια ανασυγκρότηση».

«Όταν σκοτώνεις δεν σκέφτεσαι τα ισόβια, το θέμα είναι να υπάρχει πρόληψη».

Κασσελάκης: Μόνο με πανελλήνιες οι αστυνομικοί, να καταργηθούν οι ειδικοί φρουροί

«Η άποψή μου είναι οτι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να αποφασίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων με συναίνεση. Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία της ηγεσίας στον Έλληνα πολίτη» είπε ο κ. Κασσελάκης και παρουσίασε τα μέτρα του για την αστυνομία:

«Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να μπαίνουν με πανελλήνιες και να καταργηθούν οι ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση 2 μηνών, και να αμείβονται κατάλληλα»

«Χρειαζόμαστε δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση, και σε νέου τύπου εγκλήματα όπως το bullying, και να στελεχώσουμε με επιστήμονες».

«Πρέπει να έχουμε τους αστυνομικούς της γειτονιάς, να επιλέγονται με βάση μέρη της εντοπιότητας, να ανήκουν στη γειτονιά και την κοινωνία και να ξέρουν τα προβλήματα, να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ αστυνομικού και πολίτη».

«Τέλος, να ψηφιοποιήσουμε την επαφή του πολίτη με την αστυνομία, ώστε να μπορεί διαδικτυακά μια κοπέλα που απειλείται να δώσει μήνυμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: Το κόμμα μας είναι φιλοευρωπαϊκό περισσότερο από διατλαντικό, δεν θέλουμε να μπλέκουμε στις περιπέτειες της Αμερικής, εγώ μπορώ να το πω αυτό δεν έχω κάτι να κρύψω σε offshore εταιρείες.

«Είμαστε ξεκάθαρα με τον παλαιστινιακό λαό, είναι ένα αιματοκύλισμα χωρίς τέλος και πρέπει να μπει τέλος» είπε για τη Γάζα.

«Το κόμμα μας είναι φιλοευρωπαϊκό περισσότερο από διατλαντικό, δεν θέλουμε να μπλέκουμε στις περιπέτειες της Αμερικής, εγώ μπορώ να το πω αυτό δεν έχω κάτι να κρύψω σε offshore εταιρείες» είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη δεν είναι για διαπραγμάτευση, θα εξαντλήσουμε τη διπλωματία, δεν θα είμαστε το καλό παιδί της Αμερικής, είναι μπίζνες πάνω απ’ όλα» είπε για την εξωτερική πολιτική.

Στη συνέχεια, είπε: «Υπάρχει η Ελλάδα της περιφέρειας και των αστικών κέντρων. Είμαστε μία Ελλάδα., το 2050 αν δεν αλλάξει κάτι θα είμαστε 6.5 εκ. Έλληνες. Έχουμε τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που δυσχεραίνεται από το στεγαστικό -εμείς θα επενδύσουμε και θα χτίσουμε στέγη σε όλη τη χώρα για να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού και να υπάρξει αποκέντρωση».

Και τόνισε: «Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, από το 1981. Αυτός είναι ο πήχης μας, η σύγχρονη Ευρώπη και όχι η οπισθοδρόμηση της Δεξιάς. Η σύγχρονη Ευρώπη της προόδου σε όλα τα θέματα. Μεγάλη διαφωνία έχουμε με τη ΝΔ στο προσφυγικό. Για να μη σχολιάσω τα pushback που έχουν κατά πάσα πιθανότητα γίνει, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει η χώρα να γίνει χώρα υποδοχής με ένα τίμημα κατά κεφαλή. Εμείς διαφωνούμε. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αναγκαστική και να κατανεμηθούν οι πρόσφυγες σε όλοι την Ευρώπη, όχι εμείς να γίνουμε ξενώνας επειδή η Γερμανία πληρώνει όταν δεν πληρώνει τις αποζημιώσεις. Τα λέω ντρέτα δεν με κρατάει κανείς».

Μιλώντας για την Κρήτη είπε: «Στην Κρήτη, στον τόπο καταγωγής μου, μπορεί μερικοί από τους γνωστούς σας να βλέπουν τον πρώτο ανοιχτά γκέι πολιτικό και να σκέφτονται κρίμα το παιδί, να νομίζουν ότι είναι επιλογή, να λένε αν ντρέπεται ο πατέρας μου για το παιδί του. Εγώ σήμερα, αν μιλάμε για γονίδια, πήγα από τα χωριά στο μνημείο όπου ο προπάππους μου σκοτώθηκε από τους Γερμανούς. Και ο θείος και ο προπάππους μου σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς, για τα γονίδια μου δεν θα απολογηθώ και η Κρήτη δεν θα απολογηθεί όταν στέκεται απέναντι στον φασισμό. Έχετε ευθύνη όλοι όσο η ακροδεξιά μεγαλώνει στη χώρα και όσο ο κόσμος απαξιώνει το πολιτικό καθεστώς. Δεν είμαστε πρόβατα σαν τους βουλευτές της ΝΔ που χειροκροτούν τον Κώστα Καραμανλή. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει επιλέξει καινοτόμα διαδικασία για τις εκλογές, που επιλέγεται εσείς, είναι η παράταξη στα χέρια σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέληξε: «Για όσα λένε για την προσωπική μου ζωή, όλοι έχουμε προσωπική ζωή, η ισότητα είναι για όλους. Και η ισότητα που λείπει είναι για ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς χρήματα και κονέ να μπορεί να ονειρεύεται και να διαπρέπει. Σκέψου το δικό σου παιδί και τη χώρα που πιστεύεις ότι του αξίζει. Στις 8 Ιουνίου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα είναι έκθαμβοι, γιατί η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.