ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε «αναμμένα κάρβουνα» για τα στοιχεία που θα προσκομίσει ο Κ.Βαξεβάνης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων «τελειώνουν» τις όποιες φιλοδοξίες Μητσοτάκη για παραμονή στην εξουσία

Σε «αναμμένα κάρβουνα» για τα στοιχεία που θα προσκομίσει ο Κ.Βαξεβάνης για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναμένεται να παραστεί στις 11 το πρωί ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τις σαρωτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τις παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Ένα σκάνδαλο που μετά και τις χθεσινές καταγγελίες του μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Ε.Μαρινάκη περί «φασιστικού παρακράτους» και την «κήρυξη πολέμου» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Πλέον το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Κ.Μητσοτάκη καθώς για πρώτη φορά από την έναρξη της πρωθυπουργίας του έχει μεγάλο τηλεοπτικό ΜΜΕ (MEGA) εναντίον του και έπεται συνέχεια.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, αναμένεται να κάνει αναφορά και κατάθεση εγγράφων θέτοντας ένα μείζον νομικό ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και το νομικό ζήτημα δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι έχει σαλαμοποιηθεί η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς τρέχουν παράλληλα πέντε διαφορετικές δικαστικές έρευνες, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η ταχεία εκκαθάριση του σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento αναμένεται να επισημαίνει τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και τον κίνδυνο αδυναμίας ανάκτησής τους στο μέλλον.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Όσον αφορά στο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί αποδεικτικών στοιχείων που πρέπει να προσκομιστούν από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος όπως είναι φυσικό θα επικαλεστεί την προστασία των πηγών του.

Παράλληλα, όμως, φέρεται αποφασισμένος να περιγράψει προφορικά μηνύματα αλλά και βίντεο που έχουν καταγραφεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator και αφορούν σε συνομιλίες υπουργών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Να σημειώσουμε ότι χθες στις 23:00 ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρασε την πύλη του προπονητικού κέντρου του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1 (με τα όσα διαδραματίστηκαν) και τότε άνοιξε η πύλη της κόλασης για την κυβέρνηση.

Σε μια πρωτοφανή μη ποδοσφαιρική δήλωση κατά της Κυβέρνησης προχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω του Μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέντζου μετά το 1-1 στην Λεωφόρο, κάνοντας λόγο για «ποδόσφαιρο που διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος», με τον ερυθρόλευκο παράγοντα να προτείνει την αποχώρηση των Πειραιωτών από το Πρωτάθλημα!

Το σημαντικό όμως είναι ότι επισήμανε ότι «είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με λαθραία και παράνομα στοιχεία».

Και ολοκλήρωσε με νόημα μεταφέροντας ένα γενικότερο … μήνυμα: «Η ανοχή μας, τελείωσε»!

To MEGA διέκοψε τη ροή και μετέδωσε τη δήλωση ως έκτακτη επικαιρότητα απευθείας

Μέχρι σήμερα η έρευνα δεν στρέφεται στις υποκλοπές αλλά στα θύματα των υποκλοπών και σε όσους κάνουν την έρευνα. Η Δικαιοσούνη προκλητικά αφήνει έξω από την έρευνα αυτούς που παρακολουθούσαν αλλά και τους πολιτικούς τους εντολείς. Η αποκάλυψη του Documento, θέτει τον καθένα και φυσικά τους θεσμούς, μπροστά στις ευθύνες τους.

Τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη ζούμε την αντιστροφή της νομιμότητας και της πραγματικότητας. Αντί να διωχθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων κατά της Δημοκρατίας, φυγαδεύονται από το κάδρο ενώ κατηγορούνται όσοι αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή αλλά και από την Επιτροπή PEGA που ερευνά την υπόθεση.

Εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη, την μετατρέπει σε διώκτη της αλήθειας αντί του εγκλήματος.

Η αποκάλυψη των στόχων των παρακολουθήσεων αποκαλύπτει πρωτίστως ότι στόχος του Μητσοτάκη είναι η ίδια η Δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Δικαιοσύνη πρέπει να σταματήσει να κλείνει με νόημα το μάτι στα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας. Πρέπει να πάψει να νομιμοποιεί τα μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα ενάντια στο κράτος Δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.