ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε το συνέδριο της ΝΔ: Κατήφεια και προβληματισμός ενόψει ευρωεκλογών

Συνεχίζεται η αποσυσπείρωση στη βάση του κόμματος

Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε το συνέδριο της ΝΔ: Κατήφεια και προβληματισμός ενόψει ευρωεκλογών

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πλέον παρελθόν και το ερώτημα είναι εάν πέτυχε κάποιον πρακτικό στόχο καθώς η προσέλευση των συνέδρων χαρακτηρίζεται μέτρια έως και μικρή.

Την Παρασκευή 6/4/2024 που έγινε η ομιλία του πρωθυπουργού υπολογίζεται ότι υπήρχαν 2.500 με 3.000 άτομα στον ανοικτό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Περίπου 1500 κάθονταν και οι υπόλοιποι απλώς περιφέρονταν.

Το κοινό δεν είχε κανένα παλμό και αυτοί που έδωσαν το παρών ήταν οι μετακλητοί και οι συνεργάτες βουλευτών/υπουργών ενώ απουσίαζαν πάρα πολλά στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Στις συζητήσεις κυριαρχούσε ο προβληματισμός για τη μικρή συσπείρωση της ΝΔ, για τις ανησυχητικές δημοσκοπήσεις και τις πολύ κακές επιδόσεις σε κάποια υπουργεία και φυσικά για το Μαξίμου που είναι αποκομμένο από την κοινωνία και συμπεριφέρεται σαν να την αγνοεί.

Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προ μικρού χρονικού διαστήματος είχε δηλώσει ότι «η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της τυραννίας της πλειοψηφίας».

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει μάθει να ακούει ούτε ακόμα και τους ψηφοφόρους του.

Και έτσι περνάει νόμους τους οποίους δεν τους θέλει ούτε το εκλογικό του κοινό, όπως ο πρόσφατος για τα «παντρεμένα» ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+, που τους δίνει το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Αυτό το έπραξε εν γνώση του γιατί θεωρεί την πλειοψηφία ως «ένα είδος τυραννίας».

Παραδόξως όμως όταν διεξάγονται εκλογές ζητάει από αυτούς τους «πλειοψηφικούς τυράννους» να τον ψηφίζουν και να τον επιβραβεύουν για όλα όσα έχει κάνει παρά την θέλησή τους.

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο συνέδριο ήταν διακοσμητική.

Οι πρώην αρχηγοί πήγαν όχι γιατί ήθελαν να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά γιατί έπρεπε να πάνε.

Ήταν δηλαδή μία πολιτική υποχρέωση για τον λόγο ότι κάποτε υπήρξαν πρωθυπουργοί μέσω του κόμματος αυτού.

Και οι δύο δεν χειροκρότησαν καθόλου, ενώ ο Α.Σαμαράς είχε ένα ελαφρύ μειδίαμα κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Την Παρασκευή σχολιάστηκε πολύ το γεγονός ότι η πλευρά Σαμαρά μέσω διαρροών άδειασε πρώην συνεργάτη του, τον Γιώργο Μουρούτη όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή και διαχώρησε τη θέση της καθώς είναι προφανές ότι δεν έχουν σκοπό οι σαμαρικοί βουλευτές να τρέξουν για να στηριχθεί η ΝΔ στις ευρωεκλογές.

Κάποιοι θέλουν να αποδοκιμαστεί από τον κόσμο ο Κ.Μητσοτάκης και όχι μόνο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια αλλά και επειδή επί των ημερών του η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε «στέγη» του σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, η πλευρά Καραμανλή έχει ήδη αδειάσει την κυβέρνηση για κρίσιμα ζητήματα που χειρίστηκε η κυβέρνηση όπως είναι οι υποκλοπές, τα εξωτερικά θέματα, τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια και το κράτος δικαίου και δεν προβλέπεται να προσφέρει κανενός είδους στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τις ευρωεκλογές.

Γι’ αυτό και στο συνέδριο έλλειπαν βασικά καραμανλικά στελέχη.

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε και τόσο μεγάλη επίδραση στην συσπείρωση της κάτι βέβαια που θα φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Παρατηρήθηκε μάλιστα δηκτικά από αρκετούς ότι το συνέδριο ήταν πρόχειρα οργανωμένο και χρειαζόταν άλλος χώρος μεγαλύτερος και πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πήραν τα μηνύματα της βάσης και τώρα τρέχουν μέσα από συνεχείς περιοδείες που θα γίνουν να μαζέψουν την χαλαρότητα που υπάρχει στη βάση θέτοντας ισχυρά διλήμματα σταθερότητας της κυβέρνησης.

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει προσωπικό ζήτημα της ευρωεκλογές αλλά ακριβώς επειδή δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη της πλειοψηφίας δεν καταλαβαίνει ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση είτε μέσα από την αποχή ή μέσα από ένα δεξιό κόμμα και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για το αν θα θέσει διλήμματα, για να τους αναγκάσει να ψηφίσουν πάλι Νέα Δημοκρατία.

Η πτώση κάτω από το 30% είναι πολύ πιθανή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είχε καταγραφεί η αντίδραση του κόσμου για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από την απίστευτη ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. να της προσφέρει στοιχειώδη προστασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.