ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Σενάριο «αποβολής» των Σπαρτιατών από την Βουλή και προσφυγής σε εθνικές κάλπες στις περιφέρειες που έχουν κερδίσει έδρες!

Σε ποιες περιφέρειες μπορεί να διεξαχθούν οι διπλές εκλογές

Σενάριο «αποβολής» των Σπαρτιατών από την Βουλή και προσφυγής σε εθνικές κάλπες στις περιφέρειες που έχουν κερδίσει έδρες!

Ως θέμα ημερών φαίνεται να είναι η απόφαση του Εκλογοδικείου (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο), για την υπόθεση των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» μετά την εκδίκαση των προσφυγών.

Οι βουλευτές του κόμματος ενδέχεται ακόμα και να εκπέσουν από τις έδρες τους, εάν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, υιοθετήσει την άποψη περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας τους, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, για παραπλάνηση ψηφοφόρων.

Έτσι εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, «φουντώνει» στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία το σενάριο για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, στις περιφέρειες στις οποίες ανήκουν οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Εάν το Εκλογοδικείο αποφασίσει διενέργεια εκλογών, για να καλυφθούν οι κενές έδρες, δεν αποκλείονται ακόμη και διπλές εκλογές τον Ιούνιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν βουλευτές των Σπαρτιατών.

Πρόκειται για τις Α΄Αθηνών, Β Πειραιά, Βορείου και Δυτικού τομέα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισας. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με τις εκλογές σε μονοεδρικές περιφέρειες.

Σε περίπτωση, που το ανώτατο δικαστήριο κηρύξει έκπτωτους τους 11 βουλευτές, θα υποδείξει και τον τρόπο που θα πληρωθούν οι κενές βουλευτικές έδρες.

Αυτό που υποστηρίζουν συνταγματολόγοι, είναι ότι υπάρχει το «νομολογιακό προηγούμενο», του εκλιπόντος πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος μετά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο εξέπεσε από την έδρα του.

Επομένως απαιτείται η καταδικαστική απόφαση για να μπορέσει να εφαρμοστεί μια τέτοια διάταξη και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει  ουσιαστικά προηγούμενο.

Όπως είχε σημειώσει και συνταγματολόγος: «Πρώτα από όλα για να εκπέσουν πρέπει να εκδοθεί απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (του Εκλογοδικείου). Για να εκπέσουν δεν αρκεί απλώς η ποινική καταδίκη τους. Θα πρέπει το αδίκημα να είναι ατιμωτικό, δηλαδή από αυτά που προβλέπεται ότι οδηγούν στην έκπτωση και να εκδοθεί απόφαση του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου».

Και το ερώτημα είναι που θα βασιστούν για να προχωρήσουν σε ένα τετοιο σενάριο. Υπάρχει μια δήλωση του προέδρου των Σπαρτιατών Β.Στίγκα για “Greek Mafia” που όταν βρέθηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου ανακάλεσε, και η ευχαριστήρια δήλωση του ίδιου προς τον Η.Κασιδιάρη την ημέρα των εκλογών.

Δεν συζητάμε αν είναι σύννομα τα παραπάνω γιατί πρώτα πρέπει να δούμε αν είναι λογικά σε μια δημοκρατία όλα αυτά.

Πάντως ο Κ.Μητσοτάκης ήδη έχει αναφέρει ότι θα καταθέσει υπόμνημα για να μην μπορέσουν να κατέλθουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.