ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το «εμείς θέλουμε να πάρουν οι Τούρκοι τα F16» του Συρίγου

ΣΥΡΙΖΑ: «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Άγγελος Συρίγος για πώληση F16 στην Τουρκία

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το «εμείς θέλουμε να πάρουν οι Τούρκοι τα F16» του Συρίγου

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί με αφορμή τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων τόνισε πως συμφέρει την Ελλάδα να αγοράσει η Τουρκία τα αμερικανικά F-16, εξηγώντας ότι στην προοπτική αυτή και εφ’ όσον επιτευχθούν οι όροι που έχει θέσει στην Άγκυρα ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για την αναβάθμιση των F-16 που έχει σήμερα η Τουρκία στον στόλο της και την απόκτηση θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, διότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία θα προμηθευτεί ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τον Άγγελο Συρίγο «λαγό» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πολιτική πιστού και προβλέψιμου συμμάχου των ΗΠΑ.

«Λαγός» του Μητσοτάκη ο Αγγελος Συρίγος για πώληση F16 στην Τουρκία

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσα είπε ο κ. Συρίγος τονίζει πως πριν από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τον Μάιο, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε ζητήσει να θέσει το ζήτημα των F16 στον Τζο Μπάιντεν. Η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν «να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό πρόεδρο».

«Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, ως λαγός του κ. Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι “θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας”. Η επικίνδυνη πολιτική του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ. Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έθεσε στη Βουλή το θέμα της πώλησης F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να το θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αποδεχθεί το αίτημα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα γιατί δήθεν δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης F16 στην Τουρκία. Και βέβαια λίγες ημέρες αργότερα δεν τόλμησε καν να θέσει το θέμα δημόσια στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας κ Συρίγος, ως λαγός του κ Μητσοτάκη, προαναγγέλλει ότι «θέλουμε η Τουρκία να πάρει F16… διότι είναι προς το συμφέρον μας».

Η επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ υπαγορεύει το να βαφτίζει ο κ Μητσοτάκης το κρέας ψάρι. Ωστόσο και η κοροϊδία έχει και τα όριά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.