Σία Αναγνωστοπούλου: «Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής;»

Τραυματίστηκαν 4 μαθητές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όταν κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής

Σία Αναγνωστοπούλου: «Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής;»

Κύμα σφοδρών αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο τραυματισμός 4 μαθητών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όταν χθες το μεσημέρι κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, υποστήριξε ότι το ατύχημα σημειώθηκε επειδή ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση τα στηρίγματα στη σκηνή, ενώ όπως διευκρίνισε δεν πρόκειται να αναζητηθούν ευθύνες.

Με ανακοίνωσή της η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου θέτει ερωτήματα όπως αν μπορεί τελικά ο καθένας να κάνει ο,τι θέλει σε αυτή την χώρα.

«Το πρωτοφανές περιστατικό της κατάρρευσης ενός τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κατά την διάρκεια πρόβας του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών, δείχνει πόσο τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και η έλλειψη θεσμικής εποπτείας, καταστούν επικίνδυνους τους δημόσιους χώρους για τους πολίτες» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου και προσθέτει:

«Είναι δυνατόν να ευσταθούν οι δικαιολογίες από την μεριά της διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου, και συγκεκριμένα του κυρίου Βουράκη, προέδρου του ΟΠΑΝ, πως ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση τα στηρίγματα στη σκηνή, όταν για κάθε εργασία ή επέμβαση σε νεότερο διατηρητέο μνημείο όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Μπορεί να κάνει τελικά ο οποιοσδήποτε, ότι θέλει σ’ αυτή την χώρα;» σημειώνει και θέτει μια σειρά ερωτημάτων:

«Τι είδους αυθαιρεσίες κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επέκταση της σκηνής, που είχαν σαν συνέπεια τον τραυματισμό ανήλικων μαθητών; Είχε τηρηθεί η διαδικασία; Από τη μεριά του, το υπουργείο Πολιτισμού είχε λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό θέατρο, που επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Έστειλε κάποιο κλιμάκιο για να διενεργήσει επιτόπια αυτοψία, αφού πληροφορήθηκε το γεγονός;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί στην περίπτωση που οι παρεμβάσεις επέφεραν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο καταστροφή ή βλάβη στο προστατευόμενο μνημείο; Δεν αρκούν οι τυπικές συγγνώμες στους γονείς και τους μαθητές. Αναμένουμε εξηγήσεις για την αμέλεια που υποκρύπτει ένα τέτοιο ατύχημα και ζητάμε να αναζητηθούν άμεσα οι ευθύνες για όσα συνέβησαν».

«Ποιος ηλίθιος συμπεριφέρεται στη σκηνή του κορυφαίου διατηρητέου μνημείου σαν να είναι η βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου του;»

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» κάνει λόγο για επικίνδυνα άτομα που ανέβασαν τα παιδιά στην επέκταση της σκηνής:

«Κατέρρευσε αυθαίρετο τμήμα της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου με παιδιά σε πρόβα παράστασης! Το ατύχημα συνέβη χθες, Δευτέρα 28.11.22, κατά την πρόβα της παράστασης που διοργάνωνε για το βράδυ ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας) με τη συμμετοχή του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Η αυθαίρετη χωρίς έγκριση επέκταση της σκηνής έσπασε, τα παιδιά έπεσαν στο κενό, η πρόβα διαλύθηκε. Αν αυτό είχε συμβεί στην κανονική παράσταση, ο πανικός στο γεμάτο θέατρο θα ήταν ανεξέλεγκτος» αναφέρει και προσθέτει:

«Το ερώτημα είναι: Ποιος ηλίθιος συμπεριφέρεται στη σκηνή του κορυφαίου διατηρητέου μνημείου -του Δημοτικού Θεάτρου- σαν να είναι η βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου του; Ποιος επικίνδυνος ανέβασε παιδιά σε παράσταση, σε αυτή την άθλια χωρίς άδεια από κανέναν πρόσθετη κατασκευή, σε αυθαίρετη επέκταση της σκηνής;» σημειώνει και στρέφεται κατά του κ. Βουράκη:

«Κύριε Βουράκη, κύριε Πρόεδρε του ΟΠΑΝ, το έχουμε πει από πολύ καιρό, είστε πιθανόν κατάλληλος για να συστήνετε Τούρκους κουμπάρους σας με ένταλμα της Interpol ως φιλάνθρωπους στις αρχές του τόπου για να ελληνοποιηθούν, δεν είστε όμως κατάλληλος για να διοικείτε το Δημοτικό Θέατρο.

Τώρα φαίνεται ότι είστε και επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Αναμένουμε εξηγήσεις αμέσως από τον Δήμαρχο -όχι από εσάς, προφανώς . #pireas4all» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.