ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σήμα κινδύνου από τη ΓΣΕΕ για εργατικά ατυχήματα: «Βάζουν ανειδίκευτο προσωπικό στα κλαρκ»

«Σε νομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα κλαρκ θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο καθένας»

Σήμα κινδύνου από τη ΓΣΕΕ για εργατικά ατυχήματα: «Βάζουν ανειδίκευτο προσωπικό στα κλαρκ»

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την επικίνδυνη, όπως τη χαρακτηρίζει, ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για νέα εργατικά ατυχήματα, κρούει η ΓΣΕΕ.

«Την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση με την οποία βάζει τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη», αναφέρει η ΓΣΕΕ και συνεχίζει: «Συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται σήμερα στη βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνων, θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο καθένας. Δε θα χρειάζεται δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σε μία ειδικότητα με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό».

«Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία; Με τι σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις αγνοώντας τη μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος;», τονίζει ακόμα η ΓΣΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ’ αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα, γιατί σίγουρα μετά θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα αλλά θα είναι πολύ αργά», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.