ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη 86ηΔΕΘ

Στο επίκεντρο μετεκλογικές συνεργασίες και παρακολουθήσεις

Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στη 86ηΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ, θα επιχειρήσει να περιγράψει το στρατηγικό πλάνο και τη θέση μάχης του ΠΑΣΟΚ στο προεκλογικό σκηνικό, δίνοντας καθαρές απαντήσεις στα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα της συγκυρίας.

Μετά η χθεσινή παρουσίαση από το βήμα της ΔΕΘ των βασικών προτεραιοτήτων του υπό διαμόρφωση προγράμματος, σκοπεύει να αναφερθεί με σαφήνεια στα ζητήματα που θεωρεί ύψιστης σημασίας για την εξέλιξη της χώρας μετά τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα αλλά και στο σχέδιο του ιδίου και του κόμματος να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς χωρίς να εγκαταλείψουν την αυτόνομη πορεία τους.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναμένουν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο (έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί) σαφείς απαντήσεις όσον αφορά στα εκλογικά διλήμματα της κάλπης με απλή αναλογική και στο ευρύτερο στοίχημα του μετεκλογικού τοπίου.

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα θελήσει να πάρει θέση σχετικά με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιθανές συνεργασίες. Ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης δεν προτίθεται να μπει στη …ράγα που εκείνοι δείχνουν καθώς, όπως λένε συνεργάτες του, το ΠΑΣΟΚ δεν …τσιμπάει ακούγοντας ψεκασμένα σενάρια ή ψευτοδιλήμματα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παραμένει η σταδιακή αύξηση των δυνάμεων με την προσέγγιση ψηφοφόρων, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ- πράγμα που σημαίνει ότι προσαρμόζει τη ρητορική του στο «αφήγημα» που έχει ήδη επιλέξει.

Χθες εν τω μεταξύ ο κ. Ανδρουλάκης με την ομιλία του στη ΔΕΘ έβαλε ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματός του, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης και δήλωσε ότι «χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Κάνοντας επίθεση, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, τόνισε ότι οι πολίτες της χώρας –«και αυτό είναι το στοίχημά μας»- μπορούν στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν θετικά, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα γνήσια προοδευτικό, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία και την ευημερία και εκείνοι «δεν θα είναι εγκλωβισμένοι μεταξύ δυο εξίσου κακών επιλογών, που συσσωρεύσαν επί του πεδίου περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις».

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» αλλά: Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία».

Η δε προοπτική που υπάρχει είναι η αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης, για το οποίο, όπως είπε, εγγυήσεις εξασφαλίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του, πρότεινε μια σειρά αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, επανέλαβε τα αιτήματά του για την διερεύνηση της υπόθεσης, υποστήριξε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και υπογράμμισε ότι όσα ανέφερε περί συνεργασιών ο κ. Μητσοτάκης είναι «ψεκασμένα σενάρια συγκυβέρνησης».

«Δεν πρωταγωνιστούμε σε καμία τερατογένεση», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι ξεκίνησε η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έκανε σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο Ερντογάν, εισηγήθηκε να ξεκινήσει μετά τις κυπριακές εκλογές ο διάλογος για την επίλυση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επανέλαβε τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όποιος δεν πιστεύει στις Διεθνείς Συνθήκες Ειρήνης που σφυρηλάτησαν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, και μιλώ για τη Συνθήκη της Λωζάνης, δεν έχουν θέση στα ψηφοδέλτια μας. Για να δούμε και τους υπόλοιπους;», είπε με αφορμή τις δηλώσεις του Μπουράν Μπουρχάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.