ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σήμερα στις 20:00 ο Άρειος Πάγος θα ανακοινώσει τα κόμματα των εκλογών – Άγνωστο τι θα γίνει με Η.Κασιδιάρη

Ρεκορ συμμετοχών

Σήμερα στις 20:00 ο Άρειος Πάγος θα ανακοινώσει τα κόμματα των εκλογών – Άγνωστο τι θα γίνει με Η.Κασιδιάρη

Στις 20.00 θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συνδυασμών που «κόβονται» ή θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου θα δημοσιοποιηθεί αύριο – σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελείται από 400 σελίδες.

 «Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00» αναφέρεται στην ανάρτηση του  Αρείου  Πάγου.

Πάντως, οι επερχόμενες εκλογές του Μαΐου έχουν ήδη συγκεντρώσει ρεκόρ συμμετοχών πιθανότατα λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που έχει δημιουργήσει σε αρκετούς περιθωριακούς συνδυασμούς την προσδοκία εισόδου στην Βουλή παρά το γεγονός ότι το όριο παραμένει στο 3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για ορισμένα κόμματα ωστόσο η πορεία προς τις κάλπες έληξε άδοξα καθώς είτε τους έκοψαν τον δρόμο προσφυγές που κατέθεσαν εναντίον τους άλλοι συνυποψήφιοι είτε δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.