Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ο.Κεφαλογιάννη διαψεύδει τις φήμες περί αντικατάστασης της

«Αυτονόητη υποχρέωση να συνεχίσω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ο.Κεφαλογιάννη διαψεύδει τις φήμες περί αντικατάστασης της

Φρένο στη φημολογία για αντικατάστασή της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο φόντο του σκανδάλου των υποκλοπών βάζει η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο καθήκον

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον» τονίζει χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη στην δήλωσή της.

Σημειώνεται ότι η γαλάζια βουλευτής είναι μια εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ (οι άλλοι δύο είναι ο Αντρέας Κουτσούμπας και ο Κώστας Τζαβάρας) τα ονόματα των οποίων γράφτηκε ότι στο σχεδιασμό του μεγάρου Μαξίμου ήταν η αντικατάστασή τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενόψει της ενασχόλησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής με τις υποκλοπές.

Οφειλόμενη απάντηση

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη έχει ως εξής:

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

»Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

»Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

»Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Δεν επιθυμώ

»Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

»Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

»Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.