ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκάνδαλο υποκλοπών – Π.Κοντολέων: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

«Άδειασε» Μητσοτάκη που είχε πει για λάθος χειρισμούς - Για εθνικούς λόγους η παρακολούθηση

Σκάνδαλο υποκλοπών – Π.Κοντολέων: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Στην νομιμότητα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ επέμεινε ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ενώ πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ότι αν του δινόταν η ευκαιρία, θα ξανά έδινε έγκριση για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα;

  • Η κατάρρευση της Οικονομίας (31%, 7.442 Votes)
  • Η Τουρκία (9%, 2.191 Votes)
  • Οι παρακρατικές δράσεις (υποκλοπές κλπ.) (6%, 1.342 Votes)
  • Η εγκληματικότητα (3%, 812 Votes)
  • Η διαφθορά (25%, 5.893 Votes)
  • Η παράνομη μετανάστευση (25%, 6.022 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.702

Loading ... Loading ...

Ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε πως η η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά την προσωπική του ζωή.

Ένα σημείο που αναμένεται να προκαλέσει θόρυβο είναι πως -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει πώς οι Κυρ. Μητσοτάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης και Γρηγόρης Δημητριάδης έμαθαν για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την πηγή της πληροφόρησης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, φέρεται να αποσαφήνισε πως ουδέποτε ενημέρωσε τους τρεις προαναφερθέντες και γι΄ αυτό αγνοεί πώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα αναφορικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε οτι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

«Υπέγραφε και ο Γκρίζης»

Κατά τις πληροφορίες, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε πως το μεγαλύτερο μέρος των επισυνδέσεων το υπέγραφε και ο Ά υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλειος Γκρίζης, με καλά ενημερωμένες πηγές να επισημαίνουν πως ο Π. Κοντολέων άφησε να εννοηθεί πως ο συγκεκριμένος υποδιοικητής υπέγραψε και την επισύνδεση Ανδρουλάκη.

«Πέρασε» και από την αμερικανική πρεσβεία

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Π. Κοντολέων φέρεται να παραδέχθηκε πως πριν αναλάβει καθήκοντα στην εταιρία security «G4S», είχε εργαστεί στην αμερικανική πρεσβεία, γεγονός που προσθέτει ένα ενδιαφέρον δεδομένο για τους λόγους που οδήγησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον επιλέξει στη συγκεκριμένη ευαίσθητη θέση.

Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

Σύμφωνα με άλλες πληφορορίες ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη), σχεδόν καθημερινά για «οργανωτικά θέματα» αλλά και για να ενημερώνει ο κ. Δημητριάδης τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες αυτές πληροφορίες ο κ. Κοντολέων εμφανίζεται να κατάθεσε σχετικά με την παραίτησή του -που ουσιαστικά θεωρήθηκε ως αποπομπή του για την «επιχειρησιακή αστοχία» όπως έχει πει ο πρωθυπουργός για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η  κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διακόπηκε αργά το βράδυ για να συνεχίσει σήμερα στις δέκα το πρωί. Επόμενος μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί για να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.