ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Σπαρτιάτες»: Οι βουλευτές καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών»

«Σπαρτιάτες»: Οι βουλευτές καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

Οι δέκα βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος, καλούνται να καταθέσουν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα, οι βουλευτές έχουν κληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Η Βουλή ήρε την ασυλία 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας Σπαρτιάτες προκειμένου να εξεταστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 285 βουλευτές ενώ ένας καταψήφισε και 15 απουσίαζαν.

‘Ολα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα για εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που καθοδηγούν τους βουλευτές του.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Β.Στίγκας επιχείρησε να ανασκευάσει.

Υποστήριξε αρχικά πως «δεν ξέρω αν η κατάθεση των βουλευτών θα μπορούσε να γίνει με μια απλή κλήση. Δεν κατηγορούνται για τίποτα. Η άρση ασυλίας γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού» για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Πώς εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα; Είπαμε ψέματα σε κάτι; Από την πρώτη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι θα στηρίξει τους Σπαρτιάτες. Είναι κακό; Έγινε κρυφά; Οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Που είναι το έγκλημα;» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Θέμα καθοδήγησης δεν υπήρξε ποτέ σε εμένα. Δεν χειραγωγούμαι ούτε είμαι αχυράνθρωπος. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ κι δεν θα ανεχόμουν να δεχθώ εντολές από κανένα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, εξαπολύοντας πυρά κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλου είπε «εμείς δεν εξαπατήσαμε τον λαό με απευθείας αναθέσεις ή πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε τηλεμάρκετινγκ. Δεν αλλάξαμε εμείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» ενώ για τα ΜΜΕ ανέφερε «κάνουν ρεπορτάζ για το πως θα μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών. Βγάζουν δήθεν δημοσκοπήσεις εμφανίζοντας ακόμα και τον κ. Κουτσούμπα ως τον δημοφιλέστερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και ο πιο όμορφος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.