ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στα «μαχαίρια» Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λάρισας για τον βιολογικό καθαρισμό: «Αστικά λύματα στον Πηνειό»

Από την περασμένη Παρασκευή έχει τεθεί εκτός λειτουργίας

Στα «μαχαίρια» Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λάρισας για τον βιολογικό καθαρισμό: «Αστικά λύματα στον Πηνειό»

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λάρισας με αφορμή τον βιολογικό καθαρισμό σε Λάρισα, Μάνδρα και Γιάννουλη, που από την περασμένη Παρασκευή έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την περιφέρεια, έχει ως αποτέλεσμα τα αστικά λύματα να διοχετεύονται στην επιφάνεια του ποταμού Πηνειού με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία!

«Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8.9 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

 Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό», αναφέρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η περιφέρεια καλεί τον δήμο να απαντήσει αν τα νερά που έπνιξαν τη συνοικία του Αγίου Θωμά και άλλες περιοχές προέρχονται από την βροχή ή από τα αστικά λύματα!

Την ίδια στιγμή, σε απάντησή της προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητά άμεση και αναλυτική ενημέρωση για «τα επανορθωτικά μέτρα (π.χ. άντληση υδάτων, αντικατάσταση εξοπλισμού, μετρήσεις στον αποδέκτη των λυμάτων, ενημέρωση των εξυπηρετούμενων από τη δραστηριότητα πολιτών) και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους» σε Λάρισα, Γιάννουλη και Μάνδρα.

Παράλληλα, ζητά ενημέρωση και για τα επανορθωτικά έργα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους για την ΕΕΛ Κοιλάδας, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο «δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί για τις εν θέματι δραστηριότητες δεδομένου ότι για την ΕΕΛ Λάρισας αναφέρετε μόνο ότι γίνεται χρήση παρακαμπτήριου αγωγού (by-pass) και τα λύματα ανεπεξέργαστα οδηγούνται σε τάφρο που οδηγεί στον Πηνειό Ποταμό και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες δεν αναφέρετε τα μέτρα που έχετε λάβει, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους».

Δείτε το έγγραφο:  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.