ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Στη ΝΔ ανησυχούν για την ξαφνική δημοσκοπική εκτίναξη των «Σπαρτιατών»: Αστάθμητος παράγοντας που δεν είχαν υπολογίσει

Πάει «περίπατο» ο εκλογικός σχεδιασμός της Πειραιώς

Στη ΝΔ ανησυχούν για την ξαφνική δημοσκοπική εκτίναξη των «Σπαρτιατών»: Αστάθμητος παράγοντας που δεν είχαν υπολογίσει

Ανησυχία επικρατεί στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ, όχι γιατί υπάρχει κάτι που να αμφισβητεί την άνετη επικράτηση της στις εκλογές στις 25 Ιουνίου αλλά επειδή ξεφυτρώνουν από το πουθενά συνεχώς καινούργιες παράμετροι και μεταβλητές που μπορούν να προκαλέσουν μετεκλογικούς «πονοκεφάλους» σε ό,τι αφορά την αυτοδυναμία και ειδικότερα το εύρος της.

Για την ακρίβεια, στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως εμφανίστηκε ένα επιπλέον «διπλό» πρόβλημα με δύο από τα λεγόμενα μικρά κόμματα τα οποία θα μπορούσαν να μπουν και αυτά στη Βουλή, προστιθέμενα στα υπόλοιπα τα οποία δημοσκοπικά τουλάχιστον θεωρείται σίγουρο ότι θα εισέλθουν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κομμάτων σε εννέα!

Εμφανίστηκε λοιπόν δημοσκόπηση κατά την οποία το ΜέΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη εισέρχεται στην Βουλή με ποσοστό 3,3%, σύμφωνα με την Μetron Analysis. Δεν έχει υπάρξει άλλη με τέτοιο εύρημα και θα φανεί τις επόμενες ημέρες εάν αυτό θα συνεχιστεί να φαίνεται.

Πάντως ακόμα κι αυτό δεν είναι κάτι που τρομάζει τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που την τρομάζει είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες» που έλαβε στήριξη από τον Ηλία Κασιδιάρη και αυτό γιατί μέσα σε περίπου έξι μέρες από εκεί που δεν υπήρχε δημοσκοπικά πλέον λαμβάνει ποσοστά της τάξεως του 1,8% στην δημοσκόπηση της Pulse (1,4% στην δημοσκόπηση της Marc) με σαφή τάση για περαιτέρω άνοδο.

Το ενδιαφέρον εδώ πέρα είναι πως το κόμμα εμφανίστηκε με αυτό το μη αμελητέο ποσοστό, χωρίς τα άλλα δεξιά μικρά κόμματα, όπως το «Νίκη» και η «Ελληνική Λύση» να χάνουν την θέση τους στην Βουλή.

Εν τέλει αυτό που υπολείπεται για να Μπουν οι «Σπαρτιάτες» στην Βουλή είναι ένα ποσοστό της τάξεως του 1,2%.

Αν μέσα σε έξι μέρες το κόμμα αυτό λαμβάνει ποσοστό 1,8%, τότε με αυτό το ρυθμό ανόδου, εάν αυτός συνεχιστεί, το 1,2% μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα τις επόμενες 10 ημέρες.

Θεωρητικά, αυτό μπορεί να βρεθεί συμπιέζοντας ποσοστά από κόμματα εκτός Βουλής και να διατηρηθεί η είσοδος των προαναφερόμενων δεξιών κομμάτων στην Βουλή πράγμα που σημαίνει ότι τότε αυτή θα είναι είτε οκτακομματική είτε εννιακομματική.

Με λίγα λόγια όλα είναι δυνατά και όλα θα κριθούν σε λεπτομέρειες και αστάθμητους παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Ήδη στο ενδεχόμενο οκτακομματικής Βουλής το πράγμα «στραβώνει» πολύ για τη Νέα Δημοκρατία, στο ενδεχόμενο δε μίας εννιακομματικής Βουλής γίνεται ανεξέλεγκτο, βασικά το μετατρέπει σε… «ροντέο».

Πρώτη φορά διεξάγονται εθνικές εκλογές σε τόσο ρευστό πολιτικό τοπίο με τόσες δυνητικές πολιτικές εκπλήξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.