ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Στη ΝΔ φοβούνται την δεύτερη «πονηρή» Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών: Οι έξι περιφέρειες που μπορεί να αλλάξουν τα πάντα

Ανησυχούν ιδιαίτερα τον Κ.Μητσοτάκη οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ιόνιων Νήσων

Στη ΝΔ φοβούνται την δεύτερη «πονηρή» Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών: Οι έξι περιφέρειες που μπορεί να αλλάξουν τα πάντα

Στην κυβέρνηση δεν είναι χαρούμενοι για τις επτά περιφέρειες που κερδήθηκαν καθώς ήταν αναμενόμενο αλλά κυρίως φοβούνται για τις έξι περιφέρειες που θα αποφασιστεί η τύχη τους στον β’ γύρο, γιατί δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο της αντιπολίτευσης να συσπειρωθεί εναντίον της.

Η Θεσσαλία ειδικότερα θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ καθώς θέλουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, να παραμείνει στα χέρια του Κώστα Αγοραστού γιατί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση.

Το προβάδισμα των επτά μονάδων που έχει ο Κ. Αγοραστός από τον Δ. Κουρέτα δεν είναι καθοριστικό.

Εάν ο Κωνσταντίνος Αγοραστός δεν εκλεγεί η ήττα αυτή θα εμφανιστεί ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Στην πραγματικότητα θέλουν πάση θυσία νίκη Αγοραστού, για να νιώσουν πως ότι κι αν συμβεί στη χώρα οι πολίτες θα συνεχίσουν να τους ψηφίζουν.

Το γεγονός ότι στις υπόλοιπες Περιφέρειες η μάχη των υποψηφίων θα είναι μεταξύ γαλάζιων στελεχών, μεταξύ «επίσημου» υποψηφίου και… ανεπίσημου «αντάρτη», θα αναγκάσει την Πειραιώς να προσεγγίσει αυτές τις αναμετρήσεις διαφορετικά.

Αν χαθούν από τους «αντάρτες» αυτούς θα προσποιηθούν πως δεν συμβαίνει και τίποτα σοβαρό καθώς πρόκειται επί της ουσίας για δικά τους στελέχη.

Αυτή η απλούστευση μπορεί να βοηθάει στο να θεωρούν πως κρατούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων αλλά επί του πρακτέου σημαίνει ότι στελέχη που αμφισβητούν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν την έγκριση της κοινωνίας.

Ειδικότερα, στη ΝΔ εκτιμούν πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, που έχει το χρίσμα της ΝΔ θα καταφέρει να κερδίσει τον Πέτρο Τατούλη που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ο Πέρος Τατούλης πάντως έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του.

Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προηγείται με έξι μονάδες διαφορά ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Μέτιος και ακολουθάει ο ανεξάρτητος «γαλάζιος» επίσης υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Εκεί όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα η ΝΔ είναι στην επανεκλογή ή όχι της Ρόδης Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου κινδυνεύει να χάσει από τον «αντάρτη» Ιωάννη Τρεπεκλή που προηγήθηκε στον πρώτο γύρο και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου ο «επίσημος» της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης έχασε από τον διαγραμμένο, επίσης από τη ΝΔ, Γιώργο Αμανατίδη.

«Γαλάζιοι» και οι δύο, οι ψηφοφόροι που θα τους ψηφίσουν σίγουρα προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ (ίσως και από τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα), αλλά το κακό για τον Κ.Μητσοτάκη θα έχει γίνει.

Θα έχει αμφισβητηθεί ευθέως και αυτοί που τον αμφισβήτησαν θα τον έχουν κερδίσει.

Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει εντατικές περιοδείες ξεκινώντας από την Μαγνησία καθώς σε αυτή την περιοχή καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εν συνέχεια θα επισκεφτεί Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία.

Χθες είπε: «Κερδίσαμε 7 περιφέρειες, μπορούμε περισσότερες» και πρόσθεσε «προφανώς, δεν σταματάμε εδώ.

Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη».

Ο ίδιος γνωρίζει πως τα «κάστρα» πέφτουν πάντα από μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δε θέλει λοιπόν να ανέβουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν εγκρίνει ο ίδιος και μάλιστα όπως στην περίπτωση του Γ.Αμανατίδη τα έχει διαγράψει κιόλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.