ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στη Νέα Ερυθραία σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Δέσποινα Παπαδοπούλου – Γιατί η οικογένεια της δεν επέλεξε το Α΄ Νεκροταφείο

Η σύζυγος του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου πέθανε σε ηλικία 93 ετών το Σάββατο

Στη Νέα Ερυθραία σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Δέσποινα Παπαδοπούλου – Γιατί η οικογένεια της δεν επέλεξε το Α΄ Νεκροταφείο

Στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας θα ταφεί σήμερα το μεσημέρι η σύζυγος του πρώην δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, Δέσποινα, η οποία πέθανε σε ηλικία 93 ετών το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της Δέσποινας Παπαδοπούλου αποφάσισε η εξόδιος ακολουθία να τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Κηφισάς και ο ενταφιασμός να γίνει στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας και όχι στο Ά Νεκροταφείο όπου βρίσκεται ενταφιασμένος ο σύζυγός της, Γιώργος Παπαδόπουλος για να αποφευχθεί συγκέντρωση νοσταλγών της επταετίας, όπως είχε συμβεί στην κηδεία του δικτάτορα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε εισαχθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με το πατρικό της όνομα (Γάσπαρη), αλλά και μέχρι και αυτή την ώρα έχουν κρατηθεί χαμηλοί τόνοι για την κηδεία.

Η Δέσποινα Παπαδόπουλου η οποία πέθανε από σηπτικό σοκ, κλείνει ένα κεφάλαιο, καθώς ήταν μια από τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος του 1967 και των όσων συνέβησαν στη δικτατορία και μια από τις λίγες πηγές της άλλης πλευράς της ιστορίας- που, όποτε έβρισκε ευκαιρία την περιέγραφε, με τη δική της οπτική.

Η γνωριμία και η ζωή με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Με τον μετέπειτα δικτάτορα, η Δέσποινα Παπαδοπούλου είχε γνωριστεί στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όπου εργαζόταν- εκεί αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Α2 του ΓΕΣ ως χαρτογράφος. Αργότερα, όταν είχε ήδη παντρευτεί με έναν αστυνομικό θα τοποθετούταν στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και το 1954 γνωρίστηκε με τον αξιωματικό του Στρατού Γεώργιο Παπαδόπουλο. Παντρεμένος κι εκείνος, με τη Νίκη Βασιλειάδη, με την οποία είχαν δύο παιδιά, τον Χρήστο και τη Χρυσούλα, μέχρι πρότινος ήταν αποσπασμένος στη Διεύθυνση Πυροβολικού της VI Μεραρχίας.

«Δεν ήταν και πολύ ομιλητικός», σκεφτόταν η Δέσποινα για τον άνθρωπο, με τον οποίο σύντομα θα ζούσαν έναν παθιασμένο έρωτα. Η σχέση τους, θα παρέμενε μυστική ως «…το 1959 ήρθε (σ.σ. ο Παπαδόπουλος) στην Υπηρεσία Πληροφοριών και αρχίσαμε και μέναμε μαζί, στην Πλατεία Αμερικής, και εκεί μας βρήκε και η Επανάσταση». Εκεί, στην οδό Σορβόλου, η Δέσποινα θα αγόραζε αργότερα ένα διαμέρισμα με 6 κύρια δωμάτια, έναντι 1,7 εκατ. δραχμών.

Το ζευγάρι, το οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Μάχη Παπαδοπούλου, παντρεύτηκε το 1970 -αφού άλλαξε ο νόμος για να βγάλουν και οι δύο διαζύγιο- εξπρές για μια νύχτα- και μετακόμισε σε βίλα στο Λαγονήσι που είχε παραχωρήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Η Δέσποινα Παπαδοπούλου, ως πρώτη κυρία, εμφανιζόταν πολλές φορές στα «Επίκαιρα», στο πλευρό του Παπαδόπουλου, ντυμένη με ταγεράκια, ως καλεσμένη σε βραβεύσεις, εκδηλώσεις, εγκαίνια, όπως και στα… γήπεδα, ως ποδοσφαιρόφιλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως το τέλος, η Δέσποινα Παπαδοπούλου έλεγε μετ’ επιτάσεως ότι ο σύζυγός της ήταν ευεργέτης της χώρας και αρνείτο ότι έγιναν διώξεις και βασανισμοί, καθώς, όπως τόνιζε, ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν μισούσε τους κομμουνιστές. Στάθηκε δίπλα του ως το τέλος της ζωής του, το 1999, ενώ στην κηδεία είχε παραβρεθεί με την πρώτη σύζυγο του Παπαδόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.