Στο δήμο Χανίων το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό

Στο δήμο Χανίων το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Στον δήμο Χανίων «πέρασε», το πρώην στρατόπεδο «Μαρκοπούλου», στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, βρέθηκε το απόγευμα στο στρατόπεδο και περιηγήθηκε στους χώρους του, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τους βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλη Διγαλάκη και Γιάννη Κασελάκη και στελέχη του δήμου.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης καθώς, όπως τόνισε, πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών δεκαετιών. Aκόμα πρόσθεσε: «ήταν στρατόπεδο ουσιαστικά ανενεργό. Πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων αντίστοιχων αποφάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «πλέον η ευθύνη περνάει στον δήμο προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι μελέτες. Εμείς πάντα θα είμαστε αρωγοί ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλους τους Χανιώτες και τους επισκέπτες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε πολίτες που διαμαρτυρόταν ειρηνικά έξω από το στρατόπεδο, με αίτημα ο χώρος να γίνει πάρκο διαβεβαιώνοντας ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί για πράσινο, αναψυχής και άθλησης και δεν θα υπάρξει καινούρια δόμηση πάρα μόνο για τη δημιουργία κάποιων μικρών αναψυκτηρίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι άμεσα θα αρχίσουν έργα για την ανάπλαση του στρατοπέδου που μετά απο χρόνια προσπαθειών όπως τόνισε περνά στην τοπική κοινωνία. Χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα ιστορική ευχαρίστηκε ακόμα τον κ Χαρδαλιά και την κ. Μπακογιάννη για την συνεισφορά τους στην προσπάθεια να αποκτήσει ο δήμος τον χώρο του στρατοπέδου.

Από τα 54 συνολικά στρέμματα που καταλαμβάνει το πρώην στρατόπεδο τα 52 αποκτά ο δήμος έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 2 στρέμματα παραμένουν στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της περιοχής.

Η παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο έγινε καθώς το προσωπικό και οι δραστηριότητες του στρατoπέδου Μαρκοπούλου μεταφέρθηκαν εκτός της πόλης των Χανίων στο στρατόπεδο Αγιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραχώρησή του αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.