ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στο Ευρωκοινοβούλιο Χ.Ράμμος και Κ.Μενουδάκος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η επίσημη ανακοίνωση

Στο Ευρωκοινοβούλιο Χ.Ράμμος και Κ.Μενουδάκος για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Στο ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές μεταβαίνουν την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνος Μενουδάκο

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών και των δύο προέδρων των ελληνικών Ανεξάρτητων Αρχών, σε συνέχεια της προηγούμενης ακρόασης της επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία διερευνά το λογισμικό Pegasus και άλλα παρόμοια λογισμικά παρακολούθησης καθώς επίσης και της επίσκεψης της PEGA στην Ελλάδα και στην Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο.

Την ίδια ημέρα, οι ευρωβουλευτές θα έχουν επίσης συζήτηση με τον διευθυντή του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Michael O’Flaherty, ο οποίος θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο μέρος της έκθεσης του οργανισμού για το 2017 με τίτλο «Παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών: διασφαλίσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων και διορθωτικά μέτρα στην ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Ελλάδα εξηγήσεις για την εξαγωγή του Pretator. Επιπλέον, η εταιρεία Intellexa τις προηγούμενες ημέρες έστειλε εξώδικο στην PEGA. Νωρίτερα, η εισηγήτρια της PEGA ευρωβουλευτής Σοφί ιν’τ Φελντ με το πόρισμα που απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι μετά την εξαγωγή προς τη Μαδαγασκάρη και το Μπαγκλαντές, οι «ελληνικές» εξαγωγές του Predator περιλαμβάνουν τουλάχιστον το Σουδάν και μία αραβική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η PEGA τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι έχει χορηγήσει άδειες εξαγωγής στην Intellexa για την πώληση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator σε καταπιεστικές κυβερνήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.