ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του “εσωτερικού εχθρού” που εξυπηρετεί “σκοτεινές δυνάμεις”»

«Κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση να αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του “εσωτερικού εχθρού” που εξυπηρετεί “σκοτεινές δυνάμεις”»

Σε ανακοίνωση παραπέμποντας σε σημερινό δημοσίευμα των «New York Times» προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση να αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των υποκλοπών, η Ελλάδα διασύρεται περισσότερο διεθνώς», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «σήμερα είναι η σειρά των “New York Times” που αναφέρονται στις “σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας” και θυμίζουν την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ανάλογο σκάνδαλο υποκλοπών». «Η Ελλάδα του “επιτελικού κράτους»”μετατρέπεται σε παγκόσμιο παράδειγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και αυταρχικής διακυβέρνησης με αδιαφανείς πρακτικές», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Η απάντηση της κυβέρνησης παραμένει η επίκληση του “εξωτερικού εχθρού” όπως διαφάνηκε και χτες με τις απαράδεκτες δηλώσεις Αθανασίου. Ο κ. Μητσοτάκης γελοιοποιήθηκε με τις διαρροές περί ουκρανικών και αρμενικών υπηρεσιών και τη δήθεν εμπλοκή Ανδρουλάκη σε σκοτεινούς φιλοκινεζικούς κύκλους. Σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει σε διεθνές μέσο, ότι ο μόνος κερδισμένος από την αποκάλυψη του σκανδάλου είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ αφήνει υπόνοιες και για τουρκικό δάκτυλο. Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει πάνω στην επικίνδυνη γραμμή που χάραξε ο πρωθυπουργός: εμφανίζει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας ως μάχη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

«Αναμένουμε κατ’ ελάχιστον την παρέμβαση του αρμόδιου για την εξωτερική πολιτική υπουργού, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση τρίτες χώρες. Αν εμπλέκονται, να τις κατονομάσει. Εάν δεν εμπλέκονται, να σταματήσει ο διεθνής διασυρμός της χώρας και οι ολέθριες επιπτώσεις στις διακρατικές της σχέσεις από ανεύθυνες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή επίσημων διαρροών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καμία ανοχή στην προσπάθεια συγκάλυψης. Καμία ανοχή στην προσπάθεια κατασκευής του “εσωτερικού εχθρού” που εξυπηρετεί “σκοτεινές δυνάμεις”. Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνιστά ευθεία επίθεση στην ελληνική Δημοκρατία και η διαλεύκανσή του είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.