ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Τι θα περιλαμβάνει

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για την Ισότητα στο γάμο προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών.

Η ανακοίνωση της σχετικής πρωτοβουλίας αναμένεται να λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνουν στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο: «Σημασία έχει να αγαπάς… Άνευ όρων».

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αυριανή εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος και δικηγόρος, Γιώργος Βασιλειάδης θα προχωρήσει, κατά πληροφορίες, στη γνωστοποίηση της ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία θα περιλαμβάνει:

· Την ισότητα στον γάμο (Γάμος για Όλα)

· Τη δυνατότητα τεκνοθεσίας όλων των ζευγαριών

· Τη βελτίωση της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου

· Τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για όλα τα ζευγάρια.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αναμένεται να προχωρήσει σε έναν απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, ως προς τα ζητήματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η θεσμοθέτηση «γάμου για όλους» (πέρα από τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια) προέκυψε μετά από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το 2021 με τους φορείς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από την οποία επισημάνθηκε η ανάδειξη της παραπάνω αναγκαιότητας.

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, είχε παρέμβει με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Μάϊο, αναφέροντας στο σχετικό μήνυμά του ότι «την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις», κατέληγε ο κ. Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.