ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ερώτηση σχετικά με τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ετοιμάζεται σκανδαλώδης χρηματοδότηση της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Aνάκαμψης μισού δισεκατομμυρίου ευρώ;

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ερώτηση σχετικά με τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ερώτηση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα χρηματοδότησης της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με ταυτόχρονο δανεισμό από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ακόμα 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, κατέθεσαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Κυριακής Μάλαμα.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν σκανδαλώδες να χρηματοδοτείται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μια εταιρεία που συστηματικά και επιβεβαιωμένα με δικαστικές αποφάσεις, επιδεικνύει μη συμμόρφωση σε υποχρεώσεις που συμβατικά αναλαμβάνει, την ώρα μάλιστα που παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημίες τα τελευταία πέντε χρόνια, άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν έχει κατατεθεί τέτοιο αίτημα κι αν σκοπεύει να διαθέσει χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελληνικός Χρυσός.

Αναλυτικά η ερώτηση :

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Περιβάλλοντος κι Ενέργειας

Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

Οικονομικών

Θέμα: Ετοιμάζεται σκανδαλώδης χρηματοδότηση της Ελληνικός Χρυσός από το Ταμείο Aνάκαμψης ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου, η Ελληνικός Χρυσός φέρεται να έχει αιτηθεί την ένταξη της στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ζητώντας χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με ταυτόχρονη δανειοδότηση ακόμα 500 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η συγκεκριμένη εταιρία, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εμφανίζεται τα τελευταία, τουλάχιστον, 5 έτη να καταγράφει αρνητικές οικονομικές χρήσεις, φέρεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να αιτείται την συγκεκριμένη χρηματοδότηση για να θέσει σε λειτουργία το μεταλλευτικό μέτωπο των Σκουριών, για το οποίο, όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένα οι εκπρόσωποι της, αναζητά χρηματοδότηση και πόρους.

Επειδή είναι σκανδαλώδες να χρηματοδοτείται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μια εταιρεία που συστηματικά και επιβεβαιωμένα με δικαστικές αποφάσεις, επιδεικνύει μη συμμόρφωση σε υποχρεώσεις που συμβατικά αναλαμβάνει.

Επειδή είναι σκανδαλώδες να επιδοτείται μια εταιρία που παρουσιάζει ζημίες τα τελευταία πέντε χρόνια άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Έχει κατατεθεί αίτημα χρηματοδότησης της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» από το Ταμείο Ανάκαμψης;

Σκοπεύουν να διαθέσουν ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης στην εν λόγω εταιρεία με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αναγνωστοπούλου Αθανασία

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Αναστασία

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Καφαντάρη Χαρά

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Παπαηλιού Γεώργιος

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Παναγιώτα

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Ελισάβετ

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζούφη Μερόπη

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Δημήτριος

Χαρίτσης Αλέξης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ψυχογιός Νικόλαος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.