Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 10:30

Αύριο Κυριακή 29 Μαΐου συνεδριάζει η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 10:30.

Επιπλέον, οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνουν την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Με… άλλον αέρα η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις εκλογές

Σημειώνεται ότι, η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σε κλίμα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών και την ψήφιση του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία με ποσοστό 99%.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν πάνω από 150.000 μέλη, με τον κ. Τσίπρα σε δήλωσή του έξω από την Κουμουνδούρου να δηλώνει ότι πραγματοποιήθηκαν 110.000 νέες εγγραφές μελών, αριθμός ο οποίος φτάνει τα συνολικά μέλη που αριθμεί το κόμμα στις 172.000.

Εάν και αναμενόμενο -καθώς ήταν ο μόνος στο ψηφοδέλτιο των εσωκομματικών εκλογών- ο Αλ. Τσίπρας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποδοχή του να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο. Υπενθυμίζεται ότι, δικαίωμα ψήφου για τον πρόεδρο του κόμματος είχαν όσοι ήταν από 15 ετών και άνω!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δήλωση του για τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!