ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα δεν γλιτώνει τον Κ.Μητσοτάκη από τις ευθύνες για την εκτροπή που επιχείρησε

«Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα δεν γλιτώνει τον Κ.Μητσοτάκη από τις ευθύνες για την εκτροπή που επιχείρησε

«Μετά την χθεσινή παραπομπή της συζήτησης στη Βουλή για το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά και τον φόβο τους για έλεγχο να μην κρύβεται με τίποτα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Ό, τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσιπρας και την απόφαση της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπης αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ τον κ. Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

«ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ »

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την επιστολή αυτή ζητούμε να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.

Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την Δημοκρατία ζητήματα.

Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κατρούγκαλος Γιώργος

Βούτσης Νικόλαος

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Λάππας Σπύρος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολάκης Παύλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.