ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση πετά ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες»

Δ. Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση πετά ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζαννακόπουλος, κάνει λόγο για «υποκρισία, κυνισμό και αλαζονεία μιας εξουσίας, που πλέον έχει καταστεί επικίνδυνη»…

«Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό», χαρακτήρισε το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84».

«Ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά από την πλευρά της κυβέρνησης, για να οργανωθεί μια καμπάνια ενημέρωσης και για τον εμβολιασμό, επιστημονικά άρτια και προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, αυτά τα χρήματα είναι πανθομολογούμενο πλέον ότι κατευθύνθηκαν στη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης, για να μας λένε πόσο καλός είναι ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σημείωσε, πάντως, πως «με δεδομένη την κυβερνητική αποτυχία και την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης για το γεγονός ότι έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων πολιτών σε ολόκληρη της Ευρωπαϊκή Ένωση, το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, στους εργαζόμενους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και τους υγειονομικούς, είναι αναγκαίο».

Υπενθύμισε ωστόσο ότι «ο κ. Μητσοτάκης έβαζε στόχο τον Ιούνιο να υπάρχει ένα ποσοστό 70% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένων, ενώ πλησιάζουμε τα μέσα Ιουλίου και το ποσοστό αυτό είναι στο 41% περίπου», ενώ αναρωτήθηκε αν «θα γίνει άραγε κάποια αυτοκριτική για αυτό».

«Στην αποτυχία αυτή συνέβαλαν και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «οι συνεχείς παλινωδίες – όπως με το εμβόλιο της Astra Zeneca – οι ασάφειες – όπως με τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους 0 και η εργαλειοποίηση της επιτροπής των ειδικών, αλλά και οι δηλώσεις εφησυχασμού του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, επαναλαμβάνοντας το περσινό εγκληματικό του λάθος, έσπευσε να δηλώσει πριν από περίπου ένα μήνα στο BBC, ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα μοιάζουν με ένα φυσιολογικό καλοκαίρι», όπως είπε.

Κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αυτοθαυμασμό», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρέβαλε το χθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα με το διάγγελμα του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε, «ο οποίος εμφανίστηκε να παραδέχεται τα λάθη του και να ζητά συγγνώμη από το λαό του».

«Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει συνεχώς την ευθύνη σε όλους τους άλλους, ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ποτέ καμία ευθύνη», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «υποκρισία, κυνισμό και αλαζονεία μιας εξουσίας, που πλέον έχει καταστεί επικίνδυνη».

Όπως διευκρίνησε, την αποποίηση της ευθύνης της κυβέρνησης για την πορεία του εμβολιασμού σηματοδοτεί το μέτρο της λειτουργίας των κλειστών χώρων ψυχαγωγίας αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και υποστήριξε πως, με αυτό τον τρόπο, «η κυβέρνηση είναι σαν να λέει: ‘εγώ δεν έχω πια καμία ευθύνη’, την ευθύνη θα την έχουν πλέον οι καταστηματάρχες, οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων, οι ιδιοκτήτες θεάτρων».

Αναφερθείς στα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η δυσαρέσκεια της κοινωνίας απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της ΝΔ αποτυπώνεται ξεκάθαρα, όπως αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια και σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Επεσήμανε, μάλιστα, «τον κίνδυνο να επιστρέψουμε σε μία πολιτική σκληρότατης λιτότητας, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 9% το 2023, 9% δεν είχαμε δει ούτε την πιο σκληρή χρονιά των μνημονίων», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εκλογική ετοιμότητα».

«Με την ολοκλήρωση μίας καταστροφικής διετίας διακυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε μπει αντικειμενικά σε έναν προεκλογικό κύκλο. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο και στόχος μας είναι η διάχυτη δυσαρέσκεια που υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία, αυτή τη στιγμή, να μετατραπεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό ρεύμα για την πολιτική αλλαγή και τη νίκη στις εκλογές», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.