Στην Κρήτη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνουν άμεσα οι καταγραφές ζημιών & να δοθούν γρήγορα τα επιδόματα στήριξης»

Στην Κρήτη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Να γίνουν άμεσα οι καταγραφές ζημιών & να δοθούν γρήγορα τα επιδόματα στήριξης»

Οι Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς, βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο και τα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από τον σεισμό της Κρήτης.

Ο Νίκος Παππάς στις δηλώσεις του ζήτησε «να γίνουν άμεσα οι καταγραφές ζημιών, να δοθούν γρήγορα τα επιδόματα στήριξης, να μην επαναληφθεί η εγκατάλειψη που βιώνει το Δαμάσι Λάρισας».

«Το φαινόμενο φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε ο κόσμος πρέπει να έχει ψυχραιμία και πολύ μεγάλη προσοχή. Θέλουμε να του συστήσουμε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες υποδομές για τη στέγασή του και να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με την απαιτούμενη ψυχραιμία» πρόσθεσε ο κ. Παππάς τονίζοντας μετά την συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι το κόμμα του «θα βρεθεί στη θέση της επισπεύδουσας αντιπολίτευσης, της αντιπολίτευσης που παροτρύνει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για να απαλύνει η Πολιτεία τον πόνο που δημιούργησε η φυσική καταστροφή».

«Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες φυσικές καταστροφές. Με λύπη θα φέρω ως παράδειγμα του τι συνέβη στη Λάρισα, στο χωριό Δαμάσι, όπου έξι μήνες μετά τον σεισμό τα χαλάσματα βρίσκονται ακριβώς στη θέση που βρέθηκαν μετά την καταστροφή» σημείωσε ο Νίκος Παππάς ζητώντας να γίνουν γρήγορα οι καταγραφές, να προχωρήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις των 600 ευρώ, των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Πρότεινε, επίσης, «να εξεταστεί η παραχώρηση ενός έκτακτου εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανθρώπους των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί» εκτιμώντας ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ «είναι στα αυτονόητα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης κάλεσε την πολιτεία «να σταθεί δίπλα στους πολίτες να ακούσει τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους να μην ξεχαστούν όταν θα αποσυρθούν τα φώτα της δημοσιότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με αυτή την έννοια πρέπει να γίνει πλήρης, γρήγορη και άμεση καταγραφή των ζημιών, η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και η επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.