ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο εθνομηδενιστής Γαβρόγλου τα βάζει και με τους μαθητές που διαδηλώνουν για την Μακεδονία!

Ο εθνομηδενιστής Γαβρόγλου τα βάζει και με τους μαθητές που διαδηλώνουν για την Μακεδονία!

Ο υπουργός Παιδείας του εθνομηδενιστικού Σύριζα, που ξεπούλησε την Μακεδονία με την Συμφωνία των Πρεσπών, αρνείται το δικαίωμα στους Έλληνες μαθητές να διαδηλώσουν, έχοντας ψηλά την γαλανόλευκη για την Μακεδονία

Έκκληση στα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων «να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές» απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει ότι «το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών» και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς «να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς «ναι μεν αλλά» και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους».

«Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία», ανέφερε ο υπουργός. «Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με «απεσταλμένους» τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν το διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης».

Ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και κάλεσε τη νέα γενιά να μην επιτρέψει «να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας», ούτε να δράσουν φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το «όχι» της κοινωνίας και της νεολαίας μας», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.