ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Όταν η Κατερίνα Παπακώστα πριν ένα χρόνο έλεγε ότι η εθνική θέση είναι καθόλου χρήση του όρου «Μακεδονία» (φώτο)

Όταν η Κατερίνα Παπακώστα πριν ένα χρόνο έλεγε ότι η εθνική θέση είναι καθόλου χρήση του όρου «Μακεδονία» (φώτο)

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα έγραφε στις 17 Ιανουαρίου στο Twitter πριν την υπουργοποίησή της και την κατάληψη της καρέκλας:

«Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην περιοχή των Βαλκανίων,εκτός των άλλων, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα, όπως είπα στην Βουλή,η Ελλάδα δεν μπορεί να σπεύσει να κλείσει το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας δίχως να πάρει εγγυήσεις.

Αμφιβάλλω εάν έχει,σήμερα,την δυνατότητα να επιτύχει λύση αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη. Παράλληλα,πρέπει να δούμε το θέμα των ξεχασμένων Ελλήνων στην γειτονική χώρα ο πληθυσμός των οποίων δεν είναι αμελητέος αλλά η Ελλάδα δεν τον αξιοποίησε ως διαπραγματευτικό ατού,έως τώρα.

Δεν έχει λόγο να υιοθετεί ως «λύση» την κόκκινη γραμμή του Βουκουρεστίου, αλλά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών,υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του. Αυτή είναι η Εθνική θέση. Ο δε Νίμιτς είναι μέρος του προβλήματος.»



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.