Παρωδία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων στις εκλογές: «Θα βγάζουν μόνο 3 βουλευτές»

Παρωδία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των απόδημων Ελλήνων στις εκλογές: «Θα βγάζουν μόνο 3 βουλευτές»

Σε μια πρόταση για την ψήφο των απόδημων που απορρέει ούτως ή άλλως από την Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Συνταγματική Αναθεώρηση, φαίνεται ότι καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί οι έδρες που θα καταλαμβάνουν οι βουλευτές που θα προέρχονται από το εξωτερικό θα είναι τρεις. Πάντως, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στην αρμόδια Επιτροπή και οδεύει προς την Ολομέλεια, η πρόβλεψη είναι να καταλαμβάνουν έως πέντε έδρες.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Προτείνουμε την προσθήκη νέας διάταξης, ως παρ. 4 του άρθρου 54, με την οποία θα παρέχεται στον εκλογικό νομοθέτη η δυνατότητα να ορίσει ότι έως πέντε βουλευτές εκλέγονται σε ευρύτερες εκλογικές περιφέρειες μόνιμης εγκατάστασης απόδημου Ελληνισμού, με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε μία από αυτές».

Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί θεωρούν ότι οι τρεις βουλευτές ουσιαστικά θα έχει ανύπαρκτη επιρροή επί των εκλογικών συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων. Κι αυτό διότι, η κατανομή των «υπολοίπων» 297 εδρών στην επικράτεια θα προκύπτει μόνο από τις ψήφους των Ελλήνων… εσωτερικού. Εν ολίγοις, μολονότι ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού είναι αρκετά μεγάλος θα εκλέγουν μόνο τρεις εκπροσώπους, ήτοι το 1%(!) του συνόλου των βουλευτών!

Η πρόταση αυτή συνιστά, σύμφωνα με ορισμένους, «εμπαιγμό» ενώ σφοδρή αναμένεται να είναι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και δη της Νέας Δημοκρατίας η οποία επιμένει ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί το δικαίωμα ψήφους στους Έλληνες του εξωτερικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, εξάλλου, με την «Καθημερινή» η πρόταση της κυβέρνησης είναι κατάφωρα αντισυνταγματική καθώς αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση της ισότητας της ψήφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.