ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Βούτσης: «Διαψεύδω ότι θέλαμε να τυπώσουμε δραχμές – Δεν παίξαμε κορώνα-γράμματα τη χώρα»

Ν.Βούτσης: «Διαψεύδω ότι θέλαμε να τυπώσουμε δραχμές – Δεν παίξαμε κορώνα-γράμματα τη χώρα»

Τους ισχυρισμούς Στουρνάρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει αίτημα να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία, διέψευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα, ή διερεύνηση, δηλαδή να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία, όπως ισχυρίζεται ο κ. Στουρνάρας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να το γνωρίζει μετά βεβαιότητος, λόγω της θέσης που είχε στην τότε κυβέρνηση:

«Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή ούτε είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας. Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα γράμματα την τη χώρα».

Τι αποκάλυψε ο Πούτιν στον Ολλάντ

Σημειώνεται πάντως ότι η αναφορά στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία, δεν ήταν αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά προέρχεται από βιβλίο με τις εκμυστηρεύσεις του Γάλλου πρώην Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλαδή, διάβασε στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού «Η Τελευταία Μπλόφα», ένα απόσπασμα από το βιβλίο των Γάλλων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ. Στο βιβλίο περιγράφεται το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015, μία ημέρα ακριβώς μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça…», εκδόσεις Stock, 2016), ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει. Ο Πούτιν έκρινε σε εκείνη τη συγκυρία ότι όφειλε να ενημερώσει γι΄αυτό το θέμα τον Ολάντ, ενώ η τύχη της Ελλάδος κρεμόταν από μία κλωστή και βρισκόμασταν λίγες μέρες πριν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ο Πούτιν διευκρίνισε βέβαια στον Ολάντ ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο.

Βούτσης: Θέλουμε να γειωθούμε κοινωνικά

Ειδικότερα για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Έχει ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία, μια πορεία προς το λαό για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα πιο κοινωνικά γειωμένο. Πρέπει να συγχρονιστούμε κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Είναι πλούτος για μας να γίνουν συζητήσεις για όλη την πολύ χρήσιμη και ιστορική περίοδο που αφορά το 2014 και μετά που για πρώτη φορά ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά».

«Στις αναφορές μου στην παρουσίαση είπα πάρα πολλά» απάντησε για την φράση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, που ισχυρίστηκε ότι αποκόπηκε από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε καμία σχέση με την διακυβέρνηση. Ο λαός μας έδωσε την διακυβέρνηση εξαιτίας και στον Αλέξη του Τσίπρα καθώς και στην αναζήτηση διεξόδων από την κρίση.»

«Είχαμε επιτυχίες τελικά και βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» ενώ όπως είπε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τα ταμεία γεμάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε ότι δεν διακινδυνεύει για το επόμενο διάστημα.

«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν ξανακυβερνήσει και λόγω του πελατειακού κράτους είχαν τις προσβάσεις μέσα στους οργανισμούς για να περάσουν τις πολιτικές τους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε αυτό» ανέφερε ο κ. Βούτσης στην αρχή της διακυβέρνησης.

«Είχαμε μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι δυνάμεις της Ευρώπης θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την κρίση που ήταν όμως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν η συνεργασία των χωρών του Νότου και ελπίζω να το συνεχίσει και αυτή η κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το προσφυγικό ας μην ξεχνάμε ότι οι Ευρωπαίοι μας έχουν κλείσει τα σύνορα. Είμαι προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Ο Ακιτζί είναι μετριοπαθείς και τάσσεται υπέρ μιας λύσης να ζήσουν όλοι μαζί για το καλό των τουρκοκυπρίων και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κ. Ερντογάν. Αν συνεχιστεί αυτή η στάση της Τουρκίας οι συζητήσεις για το Κυπριακό μπορεί να πάνε πίσω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.