ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Βούτσης: «Όταν κανείς θέλει τη συναίνεση τότε οι προσχηματικές αμφιβολίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα»

Ν.Βούτσης:  «Όταν κανείς θέλει τη συναίνεση τότε οι προσχηματικές αμφιβολίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα»

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μέσω δηλώσεών του αποδοκίμασε τη στάση που κρατά η κυβέρνηση στο φλέγον ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επέκρινε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε σημερινή του συνέντευξη. O τέως πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ενθαρρύνεται μια πολιτική αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «προσχηματική» και «απαράδεκτη».

​ «Όταν κανείς θέλει τη συναίνεση τότε οι προσχηματικές αμφιβολίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης προσθέτοντας ότι αντί της συναίνεσης καταδεικνύεται πολιτική εμπάθεια. «Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και για τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπων» συμπλήρωσε.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια τους τελευταίους μήνες με τις εν εξελίξει αστυνομικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι ενώ συντηρείται ένα «πολεμικό κλίμα με εσωτερικούς εχθρούς» και «συγκρούσεις», αφήνονται «ανεξέλεγκτες οι συμμορίες των ναρκεμπόρων» με αποτέλεσμα να «κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται πολλαπλή ανασφάλεια». «Πρόκειται για μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού» ενταγμένη σε μία «άκρως επικίνδυνη επικοινωνιακή προσπάθεια» της κυβέρνησης υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «η στάση αυτή βρίσκεται έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

Τέλος ερωτηθείς για το νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής χαρακτηρίζοντας τη «απολύτως ώριμη συνθήκη» και τονίζοντας ότι η κουλτούρα των συνεργασιών και των συμμαχιών αποτελεί «υγεία» για το πολιτικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Ο τέως πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι μέσω της απλής αναλογικής με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές θα δοθεί η προοδευτική λύση για τη χώρα, αφού -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «ο λαός ψηφίζει κάθε φορά με βάση τα δεδομένα με τα οποία γίνονται οι εκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.