ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π. Πολάκης για το επεισόδιο στη βουλή: «Η ΝΔ προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια με τον αρχαϊκό δαπιτάκο Κυρανακη»

Π. Πολάκης για το επεισόδιο στη βουλή: «Η ΝΔ προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια με τον αρχαϊκό δαπιτάκο Κυρανακη»

Τη δική του άποψη για όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ένα μακροσκελές κείμενό του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του με τίτλο «η αλήθεια για όσα έγιναν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή» ο κ. Πολάκης επεσήμανε ότι χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη κατέθετε επί ώρες στην προανακριτική επιτροπή, αφού πρώτα ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος της επιτροπής, χαρακτηρίζοντας εκ νέου αντισυνταγματική την απόφαση εξαίρεσής του.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, όταν ήρθε η σειρά του κ. Κυρανάκη να υποβάλει τα ερωτήματά του, ο βουλευτής της ΝΔ τον ρώτησε «γιατί διάλεξε ο κ. Τσίπρας τον κ. Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα και διοικητής στην ΕΥΠ επί Καραμανλή;».

«Η απάντηση μου ήταν ανάλογη του “βάθους” και της ποιότητας της ερώτησης και ήταν η εξής επί λέξει: “Γιατί είναι δικαίωμα του, κ. Κυρανάκη, ως πρωθυπουργού που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι και δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να επιλέγει τον κ. Θεοδωρικακο που ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ ή τον κ. Λιβάνιο και τον κ. Πιερρακάκη που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ. Εκφράζετε κάποια πικρία με αυτήν την ερώτηση, που εσείς παρότι γέννημα θρέμμα της ΝΔ έχετε δεχτεί κριτική για ακραίες δηλώσεις σας από την κ. Μπακογιάννη και δεν έχετε υπουργοποιηθεί μέχρι τώρα;”», σημείωσε ο κ. Πολάκης.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αμέσως μετά ο κ. Κυρανάκης άρχισε να ξεστομίζει τα εξής: “Η Μπακογιάννη η αγαπημένη σου;”».

«Του απαντώ “έλεος είσαι καλά;” και συνεχίζει: “Όλοι οι Συριζαίοι όταν μιλάτε μαζί μου κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη γιατί δεν μπορείτε να με αντιμετωπίσετε”», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ακολούθως σηκώθηκε από τη θέση του και απευθυνόμενος στον κ. Κυρανάκη είπε πως «είσαι συνειδητός και χυδαίος προβοκάτορας Κυρανάκη, θες επίτηδες να προκαλέσεις, γιατί δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις».

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι απευθυνόμενος στον πρόεδρο της προανακριτικής είπε πως σεβάστηκε την επιτροπή «αλλά με τέτοιο επίπεδο και με συνειδητούς προβοκάτορες δεν έχω τίποτα να πω».

Όπως συμπλήρωσε, επέστρεψε όταν ενημερώθηκε ότι θα ερωτηθεί από τον κ. Νικολακόπουλο, ωστόσο έφυγε εκ νέου όταν παρενέβη εκ νέου ο κ. Κυρανάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αυτή τη φάση ο Κυρανάκης ξέφυγε τελείως άρχισε να λέει εκφράσεις προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέσα στην αίθουσα και είχε έντονο διαπληκτισμό με το βουλευτή μας τον κ. Γκιόλα όπως με πληροφόρησαν γιατί είχα κατέβει στο κυλικείο της Βουλής» συνέχισε ο κ. Πολάκης.
Όπως είπε, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπουγάς εξαίρεσε τον κ. Κυρανάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.