ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στον φράχτη στον Έβρο – «Να χτιστεί εκεί που ήταν προγραμματισμένος και όχι πιο μέσα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στον φράχτη στον Έβρο – «Να χτιστεί εκεί που ήταν προγραμματισμένος και όχι πιο μέσα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την δημιουργία φράχτη στον Έβρο, προσθέτοντας μάλιστα πως πρέπει να κατασκευαστεί ακριβώς εκεί που είχε προγραμματιστεί και όχι πιο μέσα.

Κατά τις πληροφορίες, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο φράχτης μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως αστυνομικό μέτρο για τις οργανωμένες ροές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Το ζήτημα απασχόλησε και τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κουμουνδούρου, όπου τονίστηκε ότι η δημιουργία του φράχτη θα πρέπει να γίνει με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να υπάρχει ασφαλής δίοδος και να διασφαλιστεί η ατομική αίτηση ασύλου.

«Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα γίνει ο φράχτης και εκεί έχουμε κάποιες επιφυλάξεις» αναφέρει προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέροντας την γραμμή του κόμματος για το θέμα. Σημειωτέον πως το ζήτημα εξετάστηκε και κατά την ενημέρωση που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να επισημαίνει πως ο φράχτης δεν μπορεί να σηκωθεί πίσω από εκεί που ήταν προγραμματισμένο να γίνει, δηλαδή να μην υπάρξουν υποχωρήσεις, με αφορμή την κατά την κυβέρνηση «τουρκική κινητικότητα» στην περιοχή.

Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε σήμερα ότι «ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης» με την επισήμανση πως ήδη υπάρχει ένας φράχτης 10 χιλιομέτρων που τώρα θα επεκταθεί και θα γίνει 26 χιλιόμετρα.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που άφησαν ανοιχτό το θέμα της κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή σε συνδυασμό με το ότι δεν δόθηκαν στην αντιπολίτευση τα δύο διαβήματα προς την τουρκική πλευράς γεννά αμφισβητήσεις και αμφιβολίες σε ποιο έδαφος έγινε αυτή η κινητικότητα «και πάνω σ’ αυτό υπήρξε αυστηρή θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον πως ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε σήμερα αίτημα κατάθεσης εγγράφων σε σχέση με τις δύο ρηματικές διακοινώσεις που επιδόθηκαν από το υπουργείο των Εξωτερικών προς την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.