Το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν» για τα ελληνοτουρκικά σχολίασε η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak».

Η τουρκική πλευρά πανηγυρίζει για όσα αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος υποστηρίζει πως «με τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία όσα ήθελε».

Στο άρθρο αυτό ο τέως πρωθυπουργός αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχολιάζει τη συνομολόγηση συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή «η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις».

Πώς υποδέχεται τις δηλώσεις Τσίπρα η «Yeni Safak»

«Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε», γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», φιλοξενώντας το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν».

Το επίμαχο κομμάτι του άρθρου του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν, επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις.