ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Κοτζιάς σε Κ.Μητσοτάκη: «Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και όχι οι θαλάσσιες ζώνες»

Ν.Κοτζιάς σε Κ.Μητσοτάκη: «Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και όχι οι θαλάσσιες ζώνες»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτηση του υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα και όχι όλες οι θαλάσσιες ζώνες.

Καλεί επίσης τα στελέχη της ΝΔ να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά, έχει ως εξής:

Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε “όλες οι θαλάσσιες ζώνες”. Το κλείσιμο των κόλπων/”εσωτερικά ύδατα” (το “μη ξηρό έδαφος” όπως τα αποκαλεί το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης) και τα χωρικά μας ύδατα/Αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι, βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης επίσης θαλάσσιες ζώνες, χαράσσονται από την Ελλάδα, είναι μονομερές δικαίωμα, άρα όχι υπό διαπραγμάτευση. Να του το εξηγήσει κάποιος, διότι αυτά που λέει θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία, τον διεθνή παράγοντα σε τυχόν προσφυγή σε διεθνή δικαστήρια και διεθνείς διαιτησίες.

Γενικά οι της ΝΔ πρέπει να μάθουν να μιλάνε προσεκτικά και με ακρίβεια όταν αναφέρονται σε διεθνείς συνθήκες και σχέσεις. Διότι, ενώ με αυτά που λένε μπορεί να βολεύονται στο εσωτερικό της χώρας, στο διεθνές σύστημα αδυνατίζουν τις θέσεις της χώρας.


Κάποιος να εξηγήσει στον Μητσοτάκη ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία :ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν είναι όπως είπε…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Κοτζιάς στις Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.