ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Αχτσιόγλου: «Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση»

Ε.Αχτσιόγλου: «Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση»

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τη στήριξη της οικονομίας από την κυβέρνηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες μέρες ακούσαμε τον κ. Σταϊκούρα, όπως εξάλλου δηλώνει εδώ και μήνες και ο κ. Μητσοτάκης, να λέει ότι το κράτος από την αρχή της πανδημίας στηρίζει την πραγματική οικονομία με 24 δισ. ευρώ.

Το ότι η πραγματικότητα πόρρω απέχει από αυτό το νούμερο το γνωρίζαμε εδώ και καιρό, εξάλλου και οι ίδιοι υποπίπτουν διαρκώς σε αντιφάσεις γύρω από τα νούμερα.

Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η γυμνή αλήθεια αποκαλύπτεται από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με αυτά, οι δαπάνες που έκανε το κράτος για άμεση στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών -έστω και με εσφαλμένο τρόπο όπως συχνά καταδεικνύουμε- δεν ξεπερνούν τα 4,6 δισ. ευρώ μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Πρόκειται για μια από τις χαμηλότερες δαπάνες στην Ευρωζώνη.

Η ΝΔ ούτε στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ούτε θέτει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.