ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μικροκομματικό όφελος μετατρέπει την υγειονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας»

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μικροκομματικό όφελος μετατρέπει την υγειονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνειδητά και για μικροκομματικό όφελος, επιλέγει να μετατρέψει την υγειονομική κρίση και την αποτυχία της να στηρίξει την οικονομία σε κρίση δημοκρατίας».

Ο κ.Ηλιόπουλος, είπε ακόμα ότι: «Η κυβέρνηση με μια συνειδητή πολιτική επιλογή καταστολής επιλέγει να βάλει σε… καραντίνα την ίδια τη Δημοκρατία μας, μετατρέποντας το Πολυτεχνείο σε αστυνομοκρατούμενο τόπο και βάζοντας απέναντί της κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Ο κ. Ηλιόπουλος προσέθεσε:

«Εμείς δεν θα υποταχθούμε στους όρους του αυταρχισμού και «κουρελιάσματος» του Συντάγματος που επιβάλλει η κυβέρνηση, και με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες θα τιμήσουμε τη μνήμη της εξέγερσης της νεολαίας του 1973. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιλαμβάνεται πλήρως τις υγειονομικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν ένα μαζικό εορτασμό με τη συμμετοχή των πολιτών.

Γι’ αυτό και επιλέξαμε συμβολικά τον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ για να πραγματοποιήσουμε μια σύντομη εκδήλωση με χαιρετισμούς αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία εκδήλωση δεν χωράει στα όρια που αντισυνταγματικά έθεσε η κυβέρνηση. Ωστόσο, σεβόμαστε όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να βρεθούμε σε ένα Πολυτεχνείο περικυκλωμένο από ΜΑΤ και κλούβες και να δώσουμε τηλεφωνικό ραντεβού με την αστυνομία για να καταθέσουμε στεφάνι».

Αρνητές της πραγματικότητας

Επισήμανε ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης μέσα στον πανικό του κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να παραβιάσουν τα μέτρα που ο ίδιος έχει θεσπίσει, μέσα στην έπαρση και την αλαζονεία του, και να παραβρεθούν όλοι μαζί με την ΠτΔ στο Πολυτεχνείο!

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στην πανδημία και στην οικονομία. Σε δύο μόλις ημέρες έχουμε 130 νεκρούς συμπολίτες μας και 400 διασωληνωμένους. Και δια στόματος κ. Πέτσα μιλούν για αρνητές της πραγματικότητας. Αρνητές της πραγματικότητας είναι όσοι επιλέγουν την μη ενίσχυση του ΕΣΥ!

​Αρνητές της πραγματικότητας είναι αυτοί που κλείνουν τα σχολεία χωρίς σχέδιο για το πώς θα τα ανοίξουν, που δεν έχουν σχέδιο για τους χώρους εργασίας, που ευθύνονται για την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς! Και την ίδια στιγμή ακυρώνουν το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, αφήνοντας με 6.000 λιγότερους γιατρούς τα νοσοκομεία και φροντίζοντας να βγάλει κέρδος ο ιδιωτικός τομέας».

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη στρατηγικά υποτίμησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και προέβη σε ομολογία της εγκληματικής αμέλειας ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε σημειώνοντας τη σημασία του να υπάρξουν μια σειρά από ήττες απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό», και χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντική την απόφαση της ΕΔΕ, την τοποθέτηση διεθνών οργανισμών, όπως η Διεθνής Αμνηστία, αλλά και το γεγονός ότι η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το θέμα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων ενώπιον των ευρωπαϊκών οργάνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.