ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη: «Ξέρετε μόνο να βάζετε πρόστιμα – Κουνάτε το δάχτυλο στους μεροκαματιάρηδες»

Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη: «Ξέρετε μόνο να βάζετε πρόστιμα – Κουνάτε το δάχτυλο στους μεροκαματιάρηδες»

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφορικά με τα αυξημένα πρόστιμα είπε πως οι πολίτες δεν υπακούν γιατί δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει καμία εν συναίσθηση και «κουνάει το δάχτυλο» στους μεροκαματιάρηδες.

Συγκεκριμένα αναφορικά με τις σκληρές απαγορεύσεις της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Κύριε Μητσοτάκη έχετε αναρωτηθεί γιατί διαρκώς επιστρατεύετε την έννοια της ατομικής ευθύνης; Γιατί διαρκώς μιλάτε για πολίτες που δεν πειθαρχούν, όπως λέτε, στα συνεχόμενα lockdown; Γιατί βασικό σας έργο είναι η επιτήρηση και η επιβολή προστίμων; Γιατί οι πολίτες δεν πειθαρχούν; Γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε εσας κ. Μητσοτάκη. Σε σας προσωπικά, και στην κυβέρνησή σας».

«Αυτό που δεν μπορεί πια να κρυφτεί και το βλέπουν ολοένα και περισσότεροι. Η πανθομολογούμενη πλέον επιτελική σας ανικανότητα. Και το βλέπουν ακόμα και αυτοί που σας ψήφισαν», πρόσθεσε.

«Για την οικονομία. Από το Μάρτιο σας καλούμε να πάρετε μέτρα για να προλάβουμε την ύφεση. Και φτάσαμε στο τέλος του 2020 να καταγράφουμε τη βαθύτερη ύφεση σε όλη την Ευρώπη. Τα προσωρινά λουκέτα του lockdown γίνονται πλέον μόνιμα για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι να ζουν με τα 534 ευρώ. Καταστηματάρχες σας ακούν τη μια μέρα να ανακοινώνετε πιθανό άνοιγμα της αγοράς και την άλλη λουκέτο στα πάντα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την οικονομία.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους».

«Κομβικό σημείο της ομιλίας μας ήταν το πόσο επιτυχημένη ήταν η διαχείριση του δεύτερου κύματος. Εάν αυτή είναι η διαπίστωση, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση» σημείωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Θα προσπαθήσω ο δικαιολογημένος θυμός που νιώθω ως πολίτης να μην επηρεάσει την κριτική μου» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Όλα τα αν που βασανίζουν τους πολίτες, τα ξεπερνάτε κ. Μητσοτάκη με έλλειψη συναίσθησης» επισήμανε.

«Αντί η κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στην πανδημία αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές» σημείωσε και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Μητσοτάκη, οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι».

«Οι ίδιες παλινωδίες αφορούν και την παραλαβή του εμβολιασμού» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όλα έχουν αφεθεί στην τύχη.

«Κύριε Μητσοτάκη, θεωρείτε ότι η σημερινή παρουσία σας στη Βουλή είναι η στάση ενός υπεύθυνου πρωθυπουργού ή είστε ανεύθυνος;» ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Κουνάτε το δάχτυλο στους ανθρώπους που πηγαίνουν κάθε πρωί για το μεροκάματο», δήλωσε για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΜ.

«Όποιος αρνείται τον μύθο σας, καταγράφοντας απλώς την πραγματικότητα, τον στέλνετε στο πυρ το εξώτερον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να ακούσει την κριτική που του ασκείται και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Για ποιον λόγο η χώρα συνεχίζει να μην παρέχει σε κάθε πολίτη δωρεάν τα μοριακά τεστ;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και για το θέμα των εμβολιασμών, οι οποίοι πάνε με πολύ αργό ρυθμό.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί, θα τεθούν σε λειτουργία μόνο 144 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών να χρειάζεται να εμβολιαστούν στα νοσοκομεία. «Και για να φτάσουμε στον στόχο που θέσατε για τον Ιανουάριο οι ημερήσιοι εμβολιασμοί θα έπρεπε να είχαν διπλασιαστεί και μέχρι τον Μάρτιο να είχαν πενταπλασιαστεί», σημείωσε.

«Είναι παράδοξο να πανηγυρίζετε για τον ρυθμό του εμβολιασμού και είναι πρόκληση να λέτε “όποιος βιάζεται, σκοντάφτει”» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.