ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ για την απογείωση του πρώτου F-16 που θα αναβαθμιστεί: «Θα συνεχιστεί όπως το σχεδιάσαμε»

ΣΥΡΙΖΑ για την απογείωση του πρώτου F-16 που θα αναβαθμιστεί: «Θα συνεχιστεί όπως το σχεδιάσαμε»

Οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, Τομεάρχης και Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με κοινή τους δήλωση χαιρετίζουν την απογείωση του πρώτου F-16 που θα αναβαθμιστεί ,αλλά ταυτόχρονα κρούουν κώδωνα κινδύνου για την ΕΑΒ. Καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το μονόδρομο των ιδιωτικοποίησεων .

Η δήλωση:

Χαιρετίζουμε την πρώτη επιτυχή δοκιμή του πρότυπου αναβαθμισμένου F 16. Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή που θα θέσει την πολεμική αεροπορία μας σε τεχνολογική πρωτοπορία.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Α.Β. Και αυτή ήταν επιλογή του σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπούμαστε όμως και ανησυχούμε πραγματικά, που το “επιτελικό κράτος” των αρίστων της ΝΔ δεν μπορεί να αντιληφθεί τη ζωτική ανάγκη ύπαρξης και αναβάθμισης της Ε.Α.Β, εταιρίας πιστοποιημένης από παγκόσμιους κολοσσούς και με άριστο έργο, μηδενικής αστοχίας, επί δεκαετίες. Η ιδεολογική εμμονή της ΝΔ στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, είναι κι εδώ παρούσα. Η συνεχής απαξίωση της Ε.Α.Β και συκοφάντηση των εργαζομένων της και, πρόσφατα, η μη πρόβλεψη ανάθεσης έργου από τα προγράμματα των RAFALE στην ελληνική βιομηχανία, εντάσσονται σε αυτή την εμμονή.

Αλήθεια, πώς φαντάζονται την οικονομική δυνατότητα υποστήριξης του τεράστιου στόλου μας πολεμικών αεροσκαφών, πυροσβεστικών, κυβερνητικών, μη επανδρωμένων και πλήθους άλλων μέσων από ιδιώτες; Υπάρχει δυνατότητα, έχει κοστολογηθεί;
Γιατί απαξιώνεται μια εταιρεία με ανεκτέλεστο διεθνές και εγχώριο έργο 580 εκ. ευρώ; Από πού θα έρθει η ανάπτυξη, από την μπουλντόζα του Γεωργιάδη στο Ελληνικό που γκρεμίζει υπόστεγα; Έχουν αντιληφθεί τι γίνεται με την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την επικίνδυνη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων και της εγκατάλειψης της κρατικής βιομηχανίας στον τομέα της άμυνας, να αφήσει τη διγλωσσία που συχνά υποκρύπτει ιδιοτελείς επιδιώξεις συμφερόντων. Η άμυνα της χώρας είναι πολλή σοβαρή υπόθεση την οποία δεν μπορούν να υπηρετήσουν νεοφιλελεύθερης έμπνευσης αδιαφανείς πρακτικές, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.