ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μαστίγιο» Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη: «Αφήσατε την χώρα χωρίς εμβόλια για γεωπολιτικούς λόγους»

«Μαστίγιο» Α.Τσίπρα σε Κ.Μητσοτάκη: «Αφήσατε την χώρα χωρίς εμβόλια για γεωπολιτικούς λόγους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία των ως τώρα μέτρων που έχει επιβάλλει για τον περιορισμό της πανδημίας αμφισβητώντας ανοιχτά τον πυρήνα των σχεδίων που έχει εφαρμόσει, ζητώντας συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα των εμβολίων και έτσι ακούσαμε για πρώτη φορά από την βουλή αυτό που εδώ στο pronews.gr τόνισε χθες ο διευθυντής σύνταξης κ.Αναστάσιος Γκουριώτης όπου αναφέρθηκε σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε αγορές εμβολίων από άλλες χώρες με σκοπό να τελειώσει ο εφιάλτης και για την ελληνική κοινωνία.

Έτσι σήμερα από βήματος της Βουλής ο Α.Τσίπρας και σχετικά με το ζήτημα κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει και από άλλες χώρες εμβόλια. «Κάποιες γειτονικές χώρες έχουν δυνατότητα μεγαλύτερου ρυθμού εμβολίων. Γιατί; Γιατί εδώ έχει κυριαρχήσει η αντίληψη ότι γεωπολιτικοί λόγοι δεν μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε αλλού εμβόλιο» είπε.

Δείτε την εκπομπή του pronews.gr και σχετικά με το ζήτημα των εμβολίων στο 42′ και μετά:

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην υπουργική τροπολογία που δίνει παράταση στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, για να αναρωτηθεί εάν η ρύθμιση σχετίζεται με εκλογικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου «να αποφύγετε το τσουνάμι που έρχεται».

Μεταξύ άλλων ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε και σειρά πολλών άλλων ζητημάτων και στο ότι οι κυβερνώντες έχουν κάνει “πλιάτσικο”:

Πέραν αυτών, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία για να κάνει «πλιάτσικο». Έτσι αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για την παραβίαση της σειράς εμβολιασμών από κομματικά στελέχη της ΝΔ, λέγοντας: «Όταν πηγαίνουν στελέχη του κόμματός σας και παίρνουν τη σειρά από παιδάκια με αναπηρία αποκαλύπτεται η νοοτροπία σας. Ο λαός τα βλέπει αυτά».

«Διανύουμε τον πέμπτο μήνα lockdown και αγγίζουμε πάλι τα 3000 κρούσματα τη μέρα και το ΕΣΥ στην Αττική υπό κατάρρευση με πληρότητα 100%. Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και δεν έχετε καταφέρει απολύτως τίποτα. Τα νοσοκομεία παραμένουν στο κόκκινο. Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε κάνει μία τρύπα στο νερό;», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ.Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για αποτυχία των μέτρων, τονίζοντας πως «Το ξέρετε ότι έχουμε το πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο lockdown ολόκληρης της Ευρώπης;

Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν πέντε συνεχόμενους μήνες lockdown. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση», προσέθεσε, δίνοντας μία σειρά από παραδείγματα για το πως λειτουργούν μια σειρά από χώρες τις Ευρώπης.

Επανέλαβε την ανάγκη για συνταγογράφηση των τεστ, τη λήψη μέτρων για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, για τα οποία είπε ότι «δεν έχετε κάνει εδώ και έναν χρόνο απολύτως τίποτα και έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες».

​«Τι κάνατε όλο αυτό το διάστημα που κερδίσατε με το νέο lockdown για την ενίσχυση και την προετοιμασία του ΕΣΥ, για την πρωτοβάθμια φροντίδα ώστε να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου; Ουσιαστικά τίποτα», συμπλήρωσε ο Αλ.Τσίπρας, ζητώντας, επίσης, την εδώ και τώρα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να ανακουφιστούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είπε: «Τι αλλάξατε; Απαγορεύσατε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο για άθληση, για τον κωδικό 6. Θυμάστε πότε το είχατε επιτρέψει αυτό; Όταν κάνατε ανέμελος ποδηλατάδα στην Πάρνηθα χωρίς μέτρα προστασίας και σας έκραζε όλη η Ελλάδα. Και τι άλλο;

Θα βάλετε αστυνομικούς να συνοδεύουν ανθρώπους που πηγαίνουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, για να διαπιστώνουν εάν λένε αλήθεια. Μας εκπλήξατε. Όχι, μπράβο σας. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί και άλλα τέτοια έξυπνα μέτρα;», με εμφανή διάθεση ειρωνείας.

Εκτός από την αναφορά στην «ποδηλατάδα της Πάρνηθας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά και στο «γλέντι της Ικαρίας», χαρακτηρίζοντας ανοιχτά ψεύτη τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου λέγοντας: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε το περιβόητο γλέντι στην Ικαρία με τις τσαμπούνες και τα 30 άτομα σε ένα μπαλκόνι ξεσηκώθηκε από την κοινωνία αντίδραση. Απάντησε ο κ. Οικονόμου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και είπε ψέματα. Είπε ότι δεν υπήρχε διάταξη που να ρυθμίζει το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι. Και τώρα ζητάτε από τον κάθε πολίτη να αποδείξει αν λέει αλήθεια ότι δεν έχει απομακρυνθεί περισσότερα από δύο χιλιόμετρα, για να πάει σούπερ μάρκετ; Αυτά είναι τα έξυπνα μέτρα; Όλα τα άλλα πριν ήταν χαζομάρες; Δεν λέτε αλήθεια στον λαό και δεν μπορείτε να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.