Ν.Ηλιόπουλος: «Για να μην συζητήσει για τις πατέντες των εμβολίων η κυβέρνηση λέει ψέματα για τους εμβολιασμούς»

Ν.Ηλιόπουλος: «Για να μην συζητήσει για τις πατέντες των εμβολίων η κυβέρνηση λέει ψέματα για τους εμβολιασμούς»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική όσον αφορά το θέμα των εμβολιασμών.

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση αθροίζει τα ποσοστά των εμβολιασμένων με τα ραντεβού και λέει ψέματα στους πολίτες.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Για να αποφύγει τη συζήτηση για τις πατέντες η κυβέρνηση αναπαράγει ψέματα ακόμα και για τον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη που μίλησε ψευδώς για 3 εκατ. πολίτες, η δήλωση του κ. Πιερρακάκη, που αθροίζει εμβολιάσμους με προγραμματισμένα ραντεβού, αποτελεί σύγχρονο μνημείο δημιουργικής λογιστικής».

Το εργασιακό «θεσμοθετεί κλοπή εισοδήματος»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ionian TV», διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση, με το νόμο που φέρνει για τα εργασιακά, «θεσμοθετεί την κλοπή εισοδήματος».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτα δεκάωρα, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση μισθού, γιατί – υπό κανονικές συνθήκες – η υπερωριακή εργασία αμείβεται επιπλέον», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν θα πλήξει μόνο τον ίδιο τον εργαζόμενο», καθώς η «μείωση μισθού σημαίνει μείωση της ζήτησης, που θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «θα ζήσουμε ξανά το εφιαλτικό σενάριο του 2012, όταν η μείωση μισθού που έγινε τότε, έφερε περισσότερη ανεργία, περισσότερα λουκέτα, χειρότερη ύφεση».

Σημείωσε επίσης ότι «η ανάγκη να υπάρχει το οκτάωρο σχετίζεται και με την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων», θέτοντας το ερώτημα «πόσες ώρες μπορεί να αντέξει ένας εργαζόμενος πάνω από μία μηχανή, χωρίς η κούραση να αποβεί επικίνδυνη για ένα εργατικό ατύχημα και άρα για την ίδια την υγεία του».

«Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση δίνει ένα σήμα ανομίας στην εργοδοσία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Άλλωστε, το πρώτο πράγμα που έκανε η ΝΔ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, ήταν να μειώσει το ύψος των προστίμων της Επιθεώρησης Εργασίας» είπε και υπενθύμισε ότι «το 2017, μεγάλη συστημική τράπεζα πλήρωσε πρόστιμο 1,6 εκατ. ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες περισσότερων από 100 εργαζομένων», αλλά «σήμερα, με τις αλλαγές της ΝΔ, το πρόστιμο για την ίδια παράβαση θα ήταν μόλις 109.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, κατοχύρωσε για πρώτη φορά το ψηφιακό ωράριοΣΥΡΙ και την ψηφιακή δήλωση υπερωριών», με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, «μέσα σε μία μόνο χρονιά, από το 2017 στο 2018, επιπλέον 200.000 εργαζόμενοι πληρώθηκαν υπερωρίες, ενώ δηλώθηκαν και πληρώθηκαν, για πρώτη φορά, περισσότερες από 3 εκατ. ώρες υπεργασίας».

https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1390990631166783490

Ο κ. Ηλιόπουλος θύμισε, μάλιστα, ότι «τότε ο βασικός πολέμιος αυτής της ρύθμισης ήταν ο ΣΕΒ, του οποίου ο κ. Σκέρτσος ήταν κεντρικό στέλεχος, για να γίνει σήμερα «δεξί χέρι» του κ. Μητσοτάκη».

«Με τις ατομικές συμβάσεις, που θα γίνουν κανόνας με αυτό το νομοσχέδιο, ο εργαζόμενος δεν θα έχει πλέον καμία δυνατότητα να διαπραγματεύεται τους όρους εργασίας του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό σημαίνει ζωή-λάστιχο για τον εργαζόμενο, εργασία χωρίς δικαιώματα, απλήρωτη εργασία».

Να αρθούν άμεσα οι πατέντες των εμβολίων

Αναφερθείς, τέλος, στην πρόταση για την άρση της πατέντας των εμβολίων, με την οποία τάχθηκε η κυβέρνηση Μπάιντεν, τόνισε ότι «η πρόταση αυτή, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όλον αυτό τον καιρό, αποτελεί και πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος λέει ότι αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς δεν θα είναι κανένας ασφαλής – και η τραγωδία που ζει αυτές τις μέρες η Ινδία, το δείχνει αυτό».

«Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να αρθεί το καθεστώς της πατέντας στα εμβόλια, για να μπορούν αυτά να παράγονται μαζικά», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «είναι τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι ειρωνεύτηκε αυτή την πρόταση». Και προσέθεσε: «Θυμόμαστε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στη Βουλή, να μιλάει για «εμβολιόδεντρα» και άλλα κυβερνητικά στελέχη να χαρακτηρίζουν την πρόταση αυτή «μπούρδες»».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει έστω και τώρα, στο και 5’, η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση στην Κομισιόν για την άρση της πατέντας, για να βρεθεί και η ΕΕ από τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το εμβόλιο είναι δημόσιο αγαθό και με το να υπερασπίζονται ακόμα κάποιοι τις πατέντες, σημαίνει ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.