Α.Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά»

Α.Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά»

O Αλέξης Τσίπρας καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες που με κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης «θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «κορυφαίοι επιστήμονες, Έλληνες της διασποράς, ακαδημαϊκοί και μελετητές του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού με αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με κοινή τους δήλωση εκφράζουν την απογοήτευσή τους και δηλώνουν ότι η απόσπαση των μοναδικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687».

Σημειώνει ότι «καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την τεχνολογικά προηγμένη λύση που υπάρχει και είναι ρεαλιστική: Και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ΜΕΤΡΟ και τα αρχαία να παραμείνουν ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προσφέροντας στην πόλη τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, και την παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά;». Κατόπιν αυτών καλεί και ο ίδιος «την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.